A szülinapjuk is egymásról szól: Catherine Zeta-Jones 47, Michael Douglas 72 éves

nlc | 2016. Szeptember 25.
Catherine Zeta-Jones és férje, Michael Douglas annyira elválaszthatatlanok, hogy a születésnapjuk is ugyanakkorra esik. Méghozzá épp szeptember 25-ére, azaz mára!

Ma ünnepli negyvenhetedik születésnapját Catherine Zeta-Jones, de erről az évfordulóról nehéz lenne anélkül megemlékezni, hogy szóba ne hoznánk a színésznő tizennyolc éve hű társát, Michael Douglast, aki szintén ezen a napon született, csak épp negyedszázaddal korábban. Ezért aztán neje életével párhuzamosan az övén is végigszaladunk – így amúgy is még érdekesebb a történet.

1969. szeptember 25.

A walesi Swansea-ban megszületik Catherine Zeta-Jones. Szülei jómódban élnek, de sokat segít a családnak, amikor százezer fontot nyernek a bingón – ebből fizetik például a hiperaktív Catherine tánc- és balettóráit is. Eközben Michael Douglas a huszonötödik születésnapját ünnepli, és első komoly filmje, a Hail, Hero! bemutatójára készül, amiért rögtön Golden Globe-ra is jelölik.

Michael és Kirk Douglas a Hail, Hero! című filmben – fotó: Getty Images

1987

A kiskora óta színészkedő, karrierje miatt két évre az iskolát is hátrahagyó Catherine Zeta-Jones már Londonban él, és addig jár meghallgatásokra, amíg a főszereplő második beugrósaként be nem kerül A 42. utca foglya című musicalbe. Egy szép napon pedig a színész és az első beugrós sem tud fellépni, és ő olyan jól alakít helyettük, hogy két évre megkapja a szerepet. Eközben Michael Douglas épp végérvényesen és visszavonhatatlanul befut. Csak ebben az évben olyan filmekben játszik, mint a Végzetes vonzerő és a Tőzsdecápák, amiért megkapja a legjobb férfi főszereplő Oscarját is.

Catherine Zeta-Jones és a 42. utca foglya szereplői

1992

Catherine Zeta-Jones az Egyesült Királyságban már sztár a The Darling Buds of May című sorozat egyik főszereplőjeként, de pocsékabbnál pocsékabb szerepeket kap: ebben az évben például a Kolumbusz, a felfedező bukásából veszi ki a részét, és közben feltűnik hastáncosként is Az ifjú Indiana Jones kalandjaiban. Eközben Michael Douglas fürdik a sikerben. Éppen élete leghíresebb alakítását, az Elemi ösztön főszerepét ünnepli.

Michael Douglas és Sharon Stone az Elemi ösztönben

1998

Sínre kerül Catherine-Zeta Jones karrierje is: miután megelégelte, hogy “csak egy helyes kis pofiként” jegyzik, dobbantott Hollywoodba, ahol tiszta lappal kezdhetett, és két év további szenvedés után Steven Spielberg ajánlására végre megkapja a Zorro álarca női főszerepét. Eközben Michael Douglas még mindig karrierje legszebb éveit éli, olyan filmek vannak mögötte, mint az Összeomlás, a Zaklatás vagy a Játsz/ma, 1977 óta tartó házassága viszont tönkrement. Aztán egy filmfesztiválon az egyszerűen imádni való Danny DeVito bemutatja őket egymásnak Jonesszal, és a két történetszál egybefonódik.

Catherine-Zeta Jones és Michael Douglas a Múzsa csókja bemutatóján

2000

Csupa boldogság: augusztusban megszületik a pár első gyermeke, Dylan Michael, novemberben pedig az igent is kimondják a BBC által az év esküvőjének nevezett másfél millió fontos ceremónián. Aminek az árát egyébként azonnal vissza is keresik: az OK! magazinnak 1 millióért adják el a kizárólagos fotózási jogot, a helyszínre egy lesifotóst így is becsempésző Hello magazint pedig beperelik.

A pár és a kis Dylan a játszótéren 

2005

Az elmúlt évek sokkal inkább Jonesról szóltak a filmiparban, mintsem férjéről: noha 2003-ban világra hozta második gyermeküket, Carys Zetát is, volt ideje Hollywood egyik legjobban fizetett és legelismertebb színésznőjévé válni olyan filmjeivel, mint a Pop, csajok satöbbi, a Kegyetlen bánásmód, a Terminál, az Ocean’s Twelve vagy a Chicago, amiért a legjobb női mellékszereplőnek járó Oscart is megkapta. Most épp a Zorro álarcában tér vissza. Eközben Michael Douglas a nagy sikerű 2000-es Trafficben ugyan még szerepelt felesége oldalán, de az utóbbi években inkább olyan érthetetlenül rossz filmekben tűnt fel, mint a Túl nagy család vagy az Apósok akcióban.

Michael, Catherine, Carys, Dylan, Cameron Douglas és barátnője, Kelly Sott

2010–2014

Mindkét sztárnak a maga problémáival kell elsősorban megküzdenie, mégis megint együtt kerülnek be a hírekbe. 2010-ben kiderül, hogy Michael Douglasnek nyelvrákja van, aztán az is, hogy az aggódó Catherine Zeta-Jones nemcsak a HPV-vírust kapta el férjétől, hanem depressziós is, majd a színésznőt bipoláris zavarral diagnosztizálják, és egymás után kétszer idegszanatóriumba vonul. 2013-ban bevallják, hogy a stressz a kapcsolatuknak is betett, és szakítottak – de amikor már mindenki temetné az álomházasságot, bejelentik, hogy Douglas felépült, Jones kiegyensúlyozott, és újra együtt vannak.

Michael és Catherine Olaszországban, 2011-ben

2016

Douglas jól mondja: a pár erősebb, mint valaha. Külön-külön is (dolgozni már csak visszafogottabban szoktak, de mindketten sikerrel bukkantak fel szuperhősfilmekben, sőt az újra dögös és szerelmes Catherine Zeta-Jonesnak ott volt a Mellékhatások is, Douglasnek pedig a Túl a csillogáson), együtt meg pláne. Remélhetőleg ehhez méltó közös ünneplést is csapnak ma!

Michael és Catherine az idei Super Bowlon
Exit mobile version