Bejött nekik az élet: filmsztárok, akik véletlenül lettek híresek

nlc | 2016. Október 15.
Istenadta tehetség, színésziskola, szövegmagolás, meghallgatások? Persze, persze, mind kell. De nem árt melléjük azért némi szerencse sem. Vagy épp helyettük.

A hollywoodi sztárok közül is sokan szeretik mondogatni, hogy a siker titka a kemény munka. Akadnak azonban néhányan, akiknek elég ciki lenne megpróbálni letagadni, hogy a szerencse is közrejátszik a dologban – íme fél tucat színész, akik a véletlennek köszönhetik, hogy lehetőségük nyílt megmutatni a tehetségüket.

Charlize Theron

Karrierje hajnalán a meghallgatásokra járó fiatal színésznő egyik napról a másikra élt egy szakadt hollywoodi szállodában a korábbi modellmunkáiért kapott csekkekből. Szerepet azonban még véletlenül sem adtak neki, így szépen lassan elfogytak a tartalékai, és amikor elment, hogy beváltsa az utolsó csekket, a bank még a kifizetést is megtagadta tőle arra hivatkozva, hogy a pénzt csak a kiállítás helyén, New York államban lehet felvenni.

Charlize Theronnak aludnia sem lett volna hol, ha nem tud fizetni a szállodájában, így kétségbeesésében könyörgőre fogta, de a banki alkalmazott hajthatatlan volt, így a leendő sztár csak egy jó szándékú ügyfélnek köszönhette, hogy nem kellett az utcán éjszakáznia. Végül azonban valószínűleg nem ennek örült a legjobban a találkozás kapcsán, ugyanis miután segített neki számlát nyitni és felvenni a pénzét, az idegen, John Crosby közölte vele, hogy úgy egyébként tehetségkutató ügynökként dolgozik, és szívesen asszisztálna a karrierjében is. Pár hónap leforgása alatt ismertté is tette a nemrég gyermekeivel együtt Budapesten is megfordult Charlize Theron nevét a megfelelő körökben, így a színésznő elindulhatott a világhír felé.

Harrison Ford

A mostanság Budapesten és környékén bicikliző, illetve a Velencei-tónál csárdázó Harrison Ford már 1966-ban megkapta első szerepét, de több mint tíz évig csak annyit mondhatott el magáról, hogy feltűnt epizodistaként néhány sikeres és emlékezetes filmben. Mivel a családját ebből eltartani nem tudta, el is szegődött inkább ácsnak, de azért ilyen minőségében is megmaradt a filmstúdiók környékén, így George Lucas (akivel korábban már dolgozott együtt) behívta a Csillagok háborúja olvasópróbáira – csakhogy nem meghallgatásra, hanem végszavazni a szerepekre pályázó jelölteknek. Harrison Fordnak azonban annyira jól sikerült asszisztálnia, hogy végül mégiscsak ő lett Han Solo, a többi pedig ugye történelem.

Rosario Dawson

A színésznő rendkívül szegény családba született: édesanyjával, féltestvérével és nevelőapjával éveken át önkényes lakásfoglalókként éltek egy elhagyatott manhattani házban, amelyet saját maguk tettek lakhatóvá. Annyira rossz emlékek azonban már csak azért sem fűzhetik ehhez a házhoz, mert a bejárathoz vezető lépcsőn üldögélve fedezte fel őt Larry Clark rendező és Harmony Korine forgatókönyvíró. A páros állítólag azonnal tudta, hogy megvan Kölykök című filmjük egyik szereplője, amikor megpillantották a fiatal Rosario Dawsont.

Pamela Anderson

Jóval több van benne, mint azt a többség tudni véli, de a 49 éves Pamela Anderson maga sem tagadja, hogy a melleinek van karrierjük, ő pedig csak szalad utánuk. Felfedezésének története is ehhez méltó: kiment Vancouverben egy kanadaifoci-meccsre a Labatt sörmárkát reklámozó felsőjében, a mérkőzés szünetében pedig a közönséget pásztázó operatőr megmutatta őt a kivetítőn. A Labatt ezután pillanatokon belül leszerződtette reklámmodellnek, majd ismét csörgött a telefon, és a vonal túlsó végén bizonyos Hugh Hefner képviselője beszélt, aztán pedig jöttek a kisebb sorozatszerepek, a Baywatch, a házasságok, és kész is volt az instant legenda. 

Ashton Kutcher

Úgy látszik, aki sztár akar lenni, annak érdemes ácsnak állni, ugyanis Harrison Ford mellett Ashton Kutcher is így kereste a pénzét fiatalon (többek között, mert volt például mezőgazdasági dolgozó is). Neki azonban közben nem a színészeten járt az esze, hanem mérnöki diplomáját akarta finanszírozni a keresett pénzből – csak aztán egy dolgos nap végén betért egy bárba, ahol kiszúrta egy ügynök, és rábeszélte, hogy menjen el egy modellversenyre, ezzel pedig teljesen új pályára állította.

Mel Gibson

Ashton Kutcherrel ellentétben Mel Gibson színész akart lenni, de amikor egyik barátját vitte autóval a Mad Max meghallgatására, egyáltalán nem gondolt a karrierjére ő sem – valószínűleg inkább az előző esti kocsmai verekedésen járt az esze, amelyben szépen átrendezték az arcát. Végül azonban éppen ennek köszönhette a sikert, a rendező George Millernek ugyanis megakadt a szeme a rosszarcú figurán, és visszahívta néhány héttel későbbre, a gonosztevők castingjára, akkor pedig Gibson idő közben kisimult ábrázata láttán eltért eredeti tervétől, és inkább a főszerepet osztotta rá. Később Miller egyébként cáfolta ezt a történetet, de a Hollywood botránykirályának is beillő Mel Gibson jellemét ismerve egyáltalán nem lennénk meglepve, ha ezzel csak a múltját szépítgetné.

Exit mobile version