Szabadidő

59 éves lett Hollywood botránykirálya – Mel Gibson

Volt már ünnepelt sztár, agyondíjazott rendező, hollywoodi veterán és gyűlölt, botrányokkal terhelt alak is, és bármit is gondolsz róla, az biztos, hogy kitörölhetetlen nyomot hagyott maga után a filmművészetben.

Halk szavúan a Mad Maxben

Mel Gibson a legtöbb szerepében nagyon sokat beszél, ami azért is furcsa, mert a szerepben, ami igazán híressé tette, alig mondott pár mondatot, mégis mindenki rá figyelt. Országúti harcosként itt például egy folyton pofázó fickó mellett a folytonos hallgatásával is végig a középpontban maradt.

Öngyilkosmentés a Halálos fegyverben

Minden idők egyik legkattantabb, öngyilkos hajlamú rendőreként Martin Riggs azt a feladatot kapja, hogy hozzon le egy öngyilkosjelöltet a tetőről. Nem biztos, hogy a megfelelő rendőr kapta a feladatot, ő ugyanis inkább vele ugrik… A jelenet tökéletesen bemutatja, miért volt Gibson fiatalon annyira ellenállhatatlanul energikus és vicces.

Halálos fegyver a vadnyugaton – Maverick

Minden idők egyik legviccesebb westernjében Gibson nagyrészt Jodie Foster oldalán poénkodik, de az egyik legemlékezetesebb jelenet mégis az, amikor véletlenül belecsöppen egy bankrablásba, ahol a rablót Halálos fegyverbeli állandó szereplőtársa, Danny Glover alakítja. Amikor egy pillanatra lehúzza a rabló maszkját, egy másodperc erejéig még némi Halálos fegyver-muzsikát is hallhatunk, ráadásul vicces módon a szereplők is zavarba jönnek ettől.

Bosszú lóhátról A rettenthetetlenben

Amikor a felesége halála után feltett kezekkel, lóháton bevonul az angol katonák uralta faluba ebben az Oscar-díjas filmben, a szemében izzó elszánt gyűlölet örökre beég az agyunkba.

Gyantázás a Mi kell a nőnek?-ben

Gibson megmutatta a női énjét ebben a nagyszerű vígjátékban, amiben egyedüli férfiként tényleg megtudja, mi kell a nőknek. A film legemlékezetesebb jelenetében a fürdőszobában gyantázza a lábát és harisnyát húz, és egyedül is teljesen uralja a vásznat. Ha nő lenne, simán játszhatná Bridget Jonesot.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top