Újabb részlet derült ki az osztrák sztár, Falco haláláról

nlc | 2017. Február 09.
Az osztrákok világsztárja, Falco 19 évvel ezelőtt halt meg. Akkor halálát autóbalesetnek nyilvánították. Közel húsz évvel később újabb részletek derültek ki a dominikai halálesetről.

Közel húsz évvel a halálos autóbaleset után, újabb részletek láttak napvilágot Falco halálával kapcsolatosan. Az osztrákok világsztárja 1998. február 6-án a Dominikai Köztársaságban található Puerto Plata nevű településen halt meg. Vérében másfél ezrelékes alkoholszintet, kokain és marihuána nyomait mutatták ki.

Az énekes életéről Falco – az ördögbe is, még élünk címmel filmet forgattak 2008-ban. Most újabb dokumentumfilm készült, amelyben egykori menedzsere és barátja, Hans Reinisch beszélt Falco életének utolsó napjairól. A barát szerint nem egyszerű baleset, öngyilkosság állhat az énekes halála mögött.

A sztár halálában ugyanis feldolgozhatatlan szerelmi csalódás is közrejátszhatott. Falco a balesete előtt hat héttel ismerte meg Dominikán Selina Vinast, aki miatt elköltözött korábbi otthonából. A fiatal nő apja ugyanakkor ellenezte a kapcsolatot, leginkább Falco drogos ügyei miatt. Az énekes akkor már hónapok óta tiszta volt, küzdött a leszokással, a lány ennek ellenére mégis szakított vele.

Falco ismét az alkoholhoz és a droghoz nyúlt. A baleset előtt autójával legalább egy órán át várakozott, amikor az úton nagy sebességgel autóbusz haladt feléje. Az énekes gázt adott, és a jármű elé hajtott, azonnal meghalt.

Falco a menedzserével 1997-ben (fotó: Wiki)

(Index)

Exit mobile version