Család

Üzenet azoknak, akik nem tudják túltenni magukat az exükön

Ha volt már szerelmi csalódásod, akkor valószínűleg ismered az érzést, hogy nem bírod kiverni a fejedből az exet, pedig minden erőddel azon vagy, hogy bármi másra gondolj, csak ne rá. Főleg akkor, ha szemmel láthatóan az az ex már rég elfelejtett téged.

Amennyiben ismerős a helyzet, és épp most is tipródsz egy exen, aki sehogy sem akar eltűnni a gondolataid közül, akkor Rania Naim üzenete neked is szól. A világutazó hölgy röviden, de velősen fogalmazta meg, hogy mennyire feleslegesen erőlködünk a felejtéssel, sőt inkább emlékeznünk kell minden energiánkkal, ha el akarjuk felejteni az exünket.

Amikor küzdünk azzal, hogy elfelejtsünk egy expasit, annak két oka van:

  1. Valóban azt hisszük, hogy ő az igazi, fehér lovon.
  2. Attól félünk, hogy nem találunk nála jobbat.

Közben pedig két dologra kellene emlékeztetni magunkat:

  1. Ha valaki tényleg az igazi számunkra, akkor vissza fog térni az életünkbe, mindegy, milyen messze van épp tőlünk.
  2. Mindig találsz valakit, aki jobb, vagy legalábbis olyat, aki van annyira jó, hogy nem felejt el téged.

Amikor valaki, aki sokat számított neked, ignorál, és azt érezteti veled, hogy már el is felejtette, mi volt köztetek, az az egyik legfájdalmasabb, legszívszaggatóbb, leggyötrőbb érzés a világon. Viszont teljesen felesleges azon erőlködni, hogy kiirtsd a fejedből az ilyen embert, inkább hagyd, hogy elöntsenek az emlékek.

Üzenet azoknak, akik nem tudják túltenni magukat az exükön

Emlékezz arra, mikor egyedül sírtál éjszaka, emlékezz a fájdalomra, amin miatta mentél keresztül, emlékezz arra, amikor nem kaptál levegőt a könnyeidtől, amiket érte ejtettél, és emlékezz, hogyan rejtetted napszemüveg mögé az arcodat, hogy senki se lássa meg, hogy sírtál.

Emlékezz rá a születésnapodon, emlékezz, hogy úgy döntött, nem ünnepel meg veled még egy évet, emlékezz, hogy nagyobb örömmel ünnepli ezt az évet máshol, mással. Emlékezz arra, hogy nélküled akar megöregedni.

Emlékezz rá, amikor magányos vagy, emlékezz, hogy egykor azt ígérte, sosem hagy el, emlékezz, hogyan taszított bele a magányba, miközben keresett mást magának, hogy könnyítse a saját magányát.

Emlékezz rá, amikor egy eljegyzési partira vagy esküvőre mész, emlékezz, hogy ahelyett, hogy lenne plusz egy fő melletted, ő otthagyott téged mínusz egy fővel. Emlékezz, hogy elkötelezte magát egykor neked, de aztán egy éles kanyarral a saját útját kezdte járni.

Emlékezz rá, amikor a családod kérdezget, hogy van-e pasid, emlékezz, hogy milyen könnyen elkerülhetnéd ezeket a kínos beszélgetéseket, ha ő ott lenne melletted és válaszolna nekik. Emlékezz, hogy ő nem akart válaszolni, és nem is akar segíteni neked ebben.

Emlékezz rá, amikor remekül érzed magad a barátaiddal, emlékezz, hogy így kéne érezned mellette is magad, de ehelyett ő úgy döntött, hogy idegenként kezel téged.

Emlékezz rá, amikor olyan emberre mosolyogsz, aki értékel téged, emlékezz, hogy ő mennyire nem tette ezt meg, és hogy lassan de biztosan elvette tőled a mosolyodat. Emlékezz, hogy inkább más mosolyát választotta.

Emlékezz rá minden alkalommal, amikor el akarod felejteni, emlékezz arra, hogy ő nem akar rád emlékezni, és emlékezz, hogy azt akarja, felejtsd el őt.

Emlékezz rá, amikor végre túlteszed magad rajta, emlékezz rá, amikor látod őt az utcán és már alig ismered fel, annyira távoli és idegen.

Olvass még többet a szerelmi bánatról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top