Virtuózok 2017: Önállóságra vágyik Radu, a Virtuózok döntőse

nlc | 2017. Május 30.
Kis Radu zseniálisan hegedül, így jó eséllyel pályázik arra, hogy megnyerje a Virtuózok című műsort. Felkészülését édesanyja is segíti, bár a fiú már nem mindig igényli a tanácsait.

A kicsik korcsoportjában Abouzahra Amira, a tiniknél Kis Radu, míg a nagyok között Kristóf Réka győzött a közmédia Virtuózok című klasszikus zenei tehetségkutatójában, a pénteki élő döntőben.

Abouzahra Amira

A Virtuózok múlt pénteki döntője alatt a közönség is szavazhatott kedvencére a középdöntőbe jutott 27 tehetség közül. A Nézői Különdíj győztesét a Virtuózok végső fináléjában, június 2-án hirdetik ki. A közönség voksai alapján a következő adásban születik meg a három korcsoportgyőztes közül a zenei tehetségkutató idei abszolút nyertese.

Kristóf Réka

Radu a döntő előtt elárulta, sokat köszönhet édesanyjának, de azért most már szeretne a saját lábára állni.

“Édesanyám a román operaházban játszik a zenekarban. Mindig segít. Mostanában mondtam neki, hogy hagyjon már egy kicsit. Nem rosszindulatból, hanem azért, mert most már megnőttem, és aki megnőtt, az nem igényelheti mindig az anyukája segítségét.”

Kis Radu

A fiú a korcsoport döntőjében egyébként egy kifejezetten nehéz Sosztakovics-művet játszott briliánsan.

A zsűrit Miklósa Erika Kossuth- és Liszt-díjas operaénekesnő, Batta András Széchenyi-díjas zenetörténész és Kesselyák Gergely, az Operaház első karmestere, Liszt-díjas művész mellett idén Várdai István Liszt-díjas csellóművész és Balázs János Liszt- és Prima-díjas zongoraművész alkotja.

 

Exit mobile version