Meghalt Prodigy, a Mobb Deep rappere

nlc | 2017. Június 21.
42 éves korában, egy rosszullétet követően halt meg Prodigy, a Mobb Deep hiphopduó egyik fele. Az amerikai rapsztár halálának pontos oka egyelőre nem ismert, de az köztudott volt, hogy a zenész egy ritka betegséggel, a a sarlósejtes vérszegénységgel küzdött születése óta.

A rapper Albert Johnson néven született 1974. november 2-án New Yorkban. Zenészcsaládba született, nagyapja és annak testvére a jazz bepop korszakában alkottak.

Johnson már Prodigy néven hozta létre 1992-ben Havockal (Kejuan Muchita) a keleti parti hiphopduót, a Mobb Deepet, amely egy rövid szünetet leszámítva egészen mostanáig aktív formáció volt. A Mobb Deepet sokan sorolják a műfaj úttörői közé. Több mint hárommillió lemezt adtak el, és koncertjeik tömegeket vonzottak.

Prodigynek voltak szóló projektjei is, és tavaly megjelent az első szakácskönyve, amelyben rendhagyó módon börtönkoszt összeállításához kínál recepteket.

A rapper pár napja Las Vegasban turnézott, amikor rosszul lett, és kórházba került. A halál okát még nem közölték, de Prodigy a születése óta küzdött egy ritka betegséggel, a sarlósejtes vérszegénységgel – írja a TMZ.

 

Exit mobile version