Pécsi Ildikó ide menekül a gondok elől

nlc | 2017. Július 25.
Ha szabadulna a hétköznapok problémáitól, vagy ihletre vágyik, csak a kertjéig kell mennie Pécsi Ildikónak, amelyet hosszú évek alatt varázsolt a nyugalom szigetévé.

Bár Pécsi Ildikó életét megkeseríti volt menyével zajló pere, a művésznőnek nem kell messzire mennie egy kis nyugalomért. A féltve gondozott kertben mindig megnyugvásra lel, az évek óta nevelt növények közt könnyű a kikapcsolódás.

“A kert adta nyugalom nagy ajándéka az életemnek, szükség is van rá. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem viseltek meg az elmúlt évek történései. Itt minden bokor, fa és virág a családomra, kollégáimra és a barátaimra emlékeztet és a drága, jó közönségemre, akik megörvendeztettek kertbe ültethető virágokkal. A bejáratnál édesanyám fája áll, de a férjemmel, édes, jó Lajosommal közös hatalmas hársunk is az életemet tükrözi. A gesztenyefát még az édesapám ültette egykoron, egy kicsit már betegeskedik, látszik is rajta, hogy meg kellett vágni itt-ott, de még büszkén áll ez a fa is” – mesélte a művésznő a Blikknek.

Pécsi Ildikó egyébként könyvet ír az életéből, mely karácsonyra lesz kész, és várhatóan külön fejezetben foglalkozik majd a művésznő varázslatos kertjével.

 

Exit mobile version