Natalie Portmannek legalább száz története van arról, hogyan zaklatták

nlc | 2017. November 22.
Natalie Portman azt állítja, hogy szinte nem is volt olyan munkája, ahol ne diszkriminálták volna csak azért, mert nő, volt, hogy zaklatták is.

Portman a Vulture fesztiválon mondta el, hogy amikor a Weinstein-botrányról olvasott, első gondolata ösztönösen az volt, hogy de jó, hogy ilyen zaklatások vele nem fordultak elő. Aztán jobban belegondolt, és rájött, hogy de, előfordult, hogy zaklatták, a végén már arra jutott, hogy tulajdonképpen nem volt olyan film, aminek forgatásán ne érte volna valami negatív élmény a férfiak részéről. 

Eljutottam onnan, hogy nincs min gondolkodnom oda, hogy várjunk csak, 100 történetem van. Úgy gondolom, hogy sok ember jut hasonló módon a felismerésre azokkal a dolgokkal kapcsolatban, amiket magától értetődőnek veszünk, a folyamat részének tartjuk” – fogalmazott.

Fotó: Joe Scarnici/Getty Images for Vulture Festival/AFP

Elmondta, hogy nagyon nehéz úgy dolgozni egy forgatáson, hogy ő az egyetlen nő a jelenetben és a stábtagok között is csak elvétve akad nő, mert a sminken és az öltöztetésen túl nem szívesen bíznak rájuk más munkát. Felidézett egy konkrét kellemetlen ügyet is, amikor egy producer meghívta a magángépére. Felért a fedélzetre, és azt látta, hogy kettesben vannak, és az utasfülke hátsó felében egy megvetett ágy várja. Szólt a producernek, hogy ez nincs rendben, és szerencséjére ezt a producer tiszteletben tartotta.

Natalie Portman azt mondta, hogy ilyen manipulatív és tisztességtelen viselkedéssel nap mint nap találkozott, kezdve azzal, hogy színésznőként a rendezők és producerek nem nagyon hallgatják meg, mit mond, vagy az ötleteit egyből elhessegetik, és ha kitartóan emlegeti azokat, akkor rásütik a „problémás” jelzőt.

Exit mobile version