nlc.hu
Sztárok

Börtönbe megy Dani Alves

4 és fél év börtönt kapott nemi erőszakért a sztárfocista, Dani Alves

A brazil sportoló továbbra is tagadja a bűnösségét.

Bűnösnek találták a szexuális zaklatással vádolt Dani Alvest, az FC Barcelona volt labdarúgóját. A brazil futballista 4 és fél év börtönbüntetést kapott. Mint az MTI írja, a tavaly január óta előzetes letartóztatásban lévő, 40 éves Alves tagadta bűnösségét és még fellebbezhet a döntés ellen. Az ügyészség amúgy 9 év börtönt kért a vádlottra.

Dani Alves

Dani Alves a bíróságon – Fotó: EUROPA PRESS/D.Zorrakino. POOL via Getty Images)

Erőszak a mosdóban

A vád szerint a labdarúgó 2022. december 31-én egy barcelonai szórakozóhelyen zaklatott egy nőt, akinek a feljelentése nyomán vették őrizetbe. A 23 éves nő azt állította, hogy a mosdóban szexuálisan bántalmazta őt Alves, aki egyébként a feleségével utazott a katalán fővárosba, de bulizni csak a barátaival ment. Elmondása szerint a focista és a barátai többször küldtek neki és a társaságának italt, majd meghívták őket a Sutton nevű klub VIP-részlegébe. Később táncoltak is, ekkor Alves azt kérte tőle, hogy fogja meg a nemi szervét, ám ennek a kérésnek nem tett eleget. A brazil nő később követte a focistát a VIP-részleg egyik mosdójába, ahol hajnali fél öt körül történhetett a bántalmazás.

Azt mondta a rendőröknek, hogy Alves megütötte és megerőszakolta őt, majd otthagyta a mosdóban. Az áldozat aztán visszament a barátaihoz, egyből hívták a biztonsági szolgálatot, majd a rendőrséget, később pedig kórházba szállították, a testén dulakodásra utaló sérüléseket is találtak. A nő 3 nappal később hivatalos rendőrségi feljelentést is tett, az aznap este viselt ruháit is átadta a hatóságoknak.

Szerződést bontott vele a klubja

A 126-szoros válogatott Dani Alves Brazília után több európai együttesben, így a Juventusban, a Paris Saint-Germainben, a Sevillában és az FC Barcelonában játszott, 2022 júliusa óta pedig a mexikóvárosi Pumas UNAM légiósa volt, amely a spanyolországi letartóztatása után szerződést bontott vele.

Dani Alves

Dani Alves a világbajnokságok tekintetében minden idők legidősebb brazil csapatkapitányaként lépett pályára a 2022-es katari foci-VB-n – Fotó: Visionhaus/Getty Images

Dani Alves a futballtörténelem egyik legeredményesebb futballistája, 43 trófea fűződik a nevéhez. Klubcsapataival többek között hatszoros spanyol, kétszeres francia és egyszeres olasz bajnok, háromszor nyerte meg a Bajnokok Ligáját, kétszer az UEFA Kupát és négyszer az európai szuperkupát. Kétszeres Konföderációs Kupa-győztes a brazil válogatottal, amellyel a Copa Americát is kétszer nyerte meg, emellett olimpiai bajnoknak is vallhatja magát.

Nem ő az egyetlen

Az utóbbi pár évben amúgy több világhírű futballistát is meggyanúsítottak szexuális bántalmazással, többen azonban tisztázták a vádakat. Legutóbb a Manchester City játékosát, Benjamin Mandyt felmentették a vád alól, amely szerint a cheshire-i villájában tartott bulikon megerőszakolt 6 nőt és szexuálisan zaklatott másokat. Korábban Cristiano Ronaldót, Neymart, Karim Benzemát, és Mason Greenwoodot is megvádolták.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top