nlc.hu
Sztárok

Dani Alves 12 évet is kaphat

12 évet is kaphat Dani Alves szexuális erőszak miatt

Egy 23 éves nő feljelentette a brazilok védőjét - ha beigazolódik a vád, akár 12 év börtönbüntetést is kaphat.

Az utóbbi pár évben több világhírű futballistát gyanúsítottak meg szexuális bántalmazással, többen azonban tisztázták a vádakat. Legutóbb a Manchester City játékosát, Benjamin Mandy-t felmentették a vád alól, amely szerint a cheshire-i villájában tartott bulikon megerőszakolt hat nőt, és szexuálisan zaklatott másokat. Korábban Cristiano Ronaldót, Neymart, Karim Benzemát, és Mason Greenwoodot is megvádolták, némelyikük esetében még nem értek véget a tárgyalások.

Legutóbb a brazilok 39 éves válogatott labdarúgóját, Dani Alves-t jelentette fel egy 23 éves nő: állítja, december 30-án egy barcelonai klub mosdójában szexuálisan bántalmazta őt a férfi, aki egyébként a feleségével utazott a katalán fővárosba, de bulizni csak a barátaival ment.

Dani Alves

Dani Alves Fotó: Getty Images

Az El Mundo spanyol lap szerint a nő vallomásában azt állította, hogy nem ismerte fel a sportolót, csak később jött rá, hogy kiről is van szó. Azt mondta, hogy Alves és a barátai többször küldtek neki és a társaságának italt, majd meghívták őket a Sutton nevű klub VIP-részlegébe. Később táncoltak is, ekkor a férfi azt kérte tőle, hogy fogja meg a nemi szervét, ám ennek a kérésnek nem tett eleget. A brazil nő később követte a focistát a VIP-részleg egyik mosdójába, ahol hajnali fél öt körül történhetett a bántalmazás. 

A 23 éves nő azt mondta a rendőröknek, hogy a férfi megütötte és megerőszakolta őt, majd otthagyta a mosdóban.

Az áldozat aztán visszament a barátaihoz, egyből hívták a biztonsági szolgálatot, majd a rendőrséget, később pedig kórházba szállították, a testén dulakodásra utaló sérüléseket is találtak. A nő három nappal később hivatalos rendőrségi feljelentést is tett, az aznap este viselt ruháit is átadta a hatóságoknak – az állításait pedig több dolog is alátámasztja.

A tárgyi bizonyítékok és a klub biztonsági felvételei is arra utalnak, hogy a nő igazat mond. A videókon látszik, hogy a fiatal nő és Dani Alves együtt voltak egész éjszaka, valamint az, hogy a sportoló ki-be járkál a mosdóból, ahol a hatóságok a nyomozás során ondónyomokat is találtak. 

Alves egyelőre tagadja a vádakat, sőt, egy spanyol tévécsatornának azt mondta, fogalma sincs, hogy ki az a nő, aki ilyeneket állít róla. Az El Periódico nevű lap szerint többször is megváltoztatta a vallomását, a végén pedig már bevallotta, hogy találkozott és együtt is volt a nővel, aki állítása szerint beleegyezett az aktusba.

A 39 éves futballistát január 20-án idézték be a barcelonai rendőrségére, ahol vallomást tett, majd egy rendőrautóban távozott. A hírek szerint őrizetbe vették és a bíróságra elé vitték.

Ha beigazolódik, hogy a nő igazat mond, 12 évig terjedő börtönbüntetéssel nézhet szembe a sztárfocista.

(via)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top