nlc.hu
Sztárok

Szexuális erőszakkal vádolják Mason Greenwoodot

Barátnője bántalmazásával és szexuális erőszakkal vádolják a Manchester United focistáját, Mason Greenwoodot

Sokak szerint a karrierje végét jelentheti az ügy.

Futótűzként terjedtek a közösségi oldalakon Mason Greenwood barátnőjének képei, aki levideózta magát, miután a Manchester United focistája megverte. A 18 éves Harriett Robson az Instagram-oldalán osztott meg videókat és képeket, amelyeken vérző orral, felszakadt szájjal kért segítséget. A képeket hamar eltávolította, de akkor már sokan kifotózták őket, így Greenwood klubjához, valamint a rendőrséghez is eljutottak. 

A helyi rendőrség a képi bizonyítékok alapján előzetes letartóztatásba helyezte a focistát, jelenleg nyomoznak az ügyben. A Manchester United egy közleményben jelezte, hogy amíg ítéletet nem hoznak az ügyben, Greenwood nem edzhet és nem játszhat a csapattal. Amennyiben kiderül, hogy valóban bántalmazta és megerőszakolta a barátnőjét, úgy automatikusan szerződést bontanak vele.

mason greenwood

Mason Greenwood előzetes letartóztatásban van (Fotó: Getty Images)

Eddig szexuális erőszakról és bántalmazásról volt szó, most már az is kiderült, hogy többször halálosan megfenyegette a 18 éves Harriettet. Greenwoodnak egyébként nem ez az első balhéja: 18 évesen az angol válogatottban – a koronavírusra vonatkozó szabályokat be nem tartva – egy csapattársával több nőt is felhívtak a hotelszobájukba. Az angol szövetség megbüntette őket, a hatalmas tehetségnek kikiáltott Greenwood pedig azóta sem volt kerettag a nemzeti válogatottban. A csapattársai is elítélik az erőszakot, a United focistái közül már nem is követik a közösségi oldalát, a csapathoz közelállók szerint pedig az ügy állandó téma az öltözőben.

Egyéni támogatója, a Nike szerződést bontott vele, a klub pedig leállította a mezei értékesítését. Sokan azt mondják, hogy ez az ügy véget vethet a mindössze 20 éves sportoló karrierjének.

FRISSÍTÉS:

A ma délelőtti közlemény szerint óvadék ellenében egyelőre szabadlábon védekezhet.

Van segítség!

Ha te vagy valaki a környezetedben krízishelyzetben van, hívd mobilról is a 116-123 ingyenes, lelkielsősegély-számot!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top