nlc.hu
Aktuális

Apa lesz a testi sértéssel vádolt Greenwood

A focista Mason Greenwoodot testi sértéssel és nemi erőszakkal vádolta a párja, aki most gyereket vár tőle

Az angol média szerint a bíróság az összeférhetetlenség miatt ejtette a nagy horderejű ügyet.

Futótűzként terjedtek a közösségi oldalakon Mason Greenwood barátnőjének képei, aki levideózta magát, miután a Manchester United focistája megverte. A 18 éves Harriett Robson az Instagram-oldalán osztott meg videókat és képeket, amelyeken vérző orral, felszakadt szájjal kért segítséget. A képeket hamar eltávolította, de akkor már sokan kifotózták őket, így Greenwood klubjához, valamint a rendőrséghez is eljutottak. 

Egy éve húzódik az ügy, amelyben Mason Greenwoodot nemi erőszak elkövetésével és testi sértéssel vádolták. Az angol futballklub felfüggesztette a focistát az ügy kirobbanásakor, a fizetését azonban azóta is kapja.

Mason Greenwood

Fotó: Getty Images

Egy héttel ezelőtt a manchesteri rendőrség bejelentette, hogy megszüntették a nyomozást és minden vádat ejtettek. „Tekintettel az ügy jelentős médiavisszhangjára, méltányos, hogy megosszuk a hírt, miszerint a 21 éves férfi ellen, akit egy 2022 januárjában indított nyomozással összefüggésben letartóztattak és vádat emeltek ellene, már nem folyik büntetőeljárás” – mondta Michaela Kerr főfelügyelő.

A Manchester United női csapata egy emberként tiltakozik Greenwood visszatérése ellen, szerintük ugyanis rombolná a morált a focista jelenléte. A férfi csapatnál megoszlanak a vélemények: állítólag az öltözőben is nagy visszhangja volt az ügynek és többen úgy vélik, most, hogy megerősödött a csapatszellem és jönnek az eredmények, nem lenne jó, ha egy visszatérő játékos megbontaná az egységet.

Miután ejtették a vádakat, az is kiderült, hogy a focista nyáron apa lesz, ráadásul éppen a már 19 éves Harriett Robson az anya, aki ugyebár megosztotta a terhelő bizonyítékot egy évvel ezelőtt. A sportoló szülei boldogan jelentették be a hírt, s hozzátették, nagyon várják már a kicsit. Az angol média természetesen találgat, hogy mi miatt szűnt meg a nyomozás, de a legtöbben arra jutottak, hogy a bíróság nehéz helyzetbe került a születendő gyermek miatt, ezért ejtették az ügyet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top