Kirúgták Klapka György lányát, megszűnhet a legendás zálogház

nlc | 2018. Március 21.
Belviszály a Klapka-gyerekek között: Sandyt leváltották a Vámház körúti üzlet éléről, melynek sorsa meglehetősen bizonytalan.

Tegnap váratlanul bezárt a Klapka Üzletház, a köznyelvben csak „vámházkörútkilencként” ismert zálogház, melyet az Aranyaember, Klapka György alapított. A vállalkozó tavaly év elején hunyt el, azóta legkisebb lánya, Klapka Sandy vezette a céget.

Ám a huszonnyolc éves Sandyt három testvére, Klapka örökösei a hét végén elmozdították pozíciójából, tegnap már be sem mehetett az üzletbe. A testvérek ezt megtehetik, a zálogház négyük tulajdona, és többségi szavazással választanak ügyvezetőt.

Klapka Sandy és édesapja, Klapka György

„A nővérem megérkezett Németországból, és átvette az irányítást. Nagyon váratlanul jött, csalódottak vagyunk a munkatársakkal. Mellbe vágott ez az egész. Hogy mi lesz itt az üzletben mostantól, azt nem tudom, de sok jót nem jósolok” – mondta a Borsnak Sandy, aki szerint bár hivatalosan leltáraznak az üzletben, valójában kiürítik.

„Azok a rokonok, akik nincsenek itt, és nem látják a napi ügymenetet, már nagyon szeretnének örökölni. A kényelem nagy úr, és nem látják, hogy nem pusztán egy ingatlanról van szó és benne az áruról” – tette hozzá a fiatal lány. Sandy meg van róla győződve, hogy testvérei célja bezárni a boltot.

Az elmúlt évben folyamatos botrányok övezték Klapka György végrendeletét és annak végrehajtását, úgy tűnt, a gyerekek képtelenek megegyezni a több száz milliós vagyon sorsáról. Az elmúlt napok eseményei alapján ez alighanem folytatódni fog.

Exit mobile version