Sztárok

Több száz millióra tartják Klapka György üzletét

Mélyen áron alul árulják az örökösök Klapka György legendás zálogházát. Az üzletből valószínűleg semmi sem marad.

Tegnap érkezett a hír, hogy váratlanul bezárt a Klapka Üzletház. A Vámház körút 9. alatti üzletben állítólag leltáraztak, de ma már az „eladó” tábla várja a zálogház látogatóit.

Klapka Sandy, az üzletember legkisebb lánya a hét elejéig vezette a céget, és állítólag hirtelen mozdította el onnan Németországból hazaérkező nővére, Nikol. „Mellbe vágott ez az egész. Hogy mi lesz itt az üzletben mostantól, azt nem tudom, de sok jót nem jósolok (…) Azok a rokonok, akik nincsenek itt, és nem látják a napi ügymenetet, már nagyon szeretnének örökölni. A kényelem nagy úr, és nem látják, hogy nem pusztán egy ingatlanról van szó és benne az áruról” – fogalmazott korábban a lány.

A Blikk azonban úgy tudja, a négy örökös közösen hozta meg a döntést, hogy piacra kerüljön az ingatlan és a teljes cég. A 360 négyzetméteres üzlethelyiségért és a hozzá tartozó 115 négyzetméteres pincéért 310 milliót kérnek Klapka György gyerekei.

Klapka Sandy és édesapja, Klapka György

Klapka Sandy és édesapja, Klapka György

Ingatlanszakértők szerint ez akár a piaci ár fele is lehet, vagyis a Klapka-család minden bizonnyal mielőbb túl akar adni a zálogházon. Eközben pedig a kapualjban kiárusításon értékesítik a zaci megmaradt árukészletét.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top