Sztárok

Kirúgták Klapka György lányát, megszűnhet a legendás zálogház

Belviszály a Klapka-gyerekek között: Sandyt leváltották a Vámház körúti üzlet éléről, melynek sorsa meglehetősen bizonytalan.

Tegnap váratlanul bezárt a Klapka Üzletház, a köznyelvben csak „vámházkörútkilencként” ismert zálogház, melyet az Aranyaember, Klapka György alapított. A vállalkozó tavaly év elején hunyt el, azóta legkisebb lánya, Klapka Sandy vezette a céget.

Ám a huszonnyolc éves Sandyt három testvére, Klapka örökösei a hét végén elmozdították pozíciójából, tegnap már be sem mehetett az üzletbe. A testvérek ezt megtehetik, a zálogház négyük tulajdona, és többségi szavazással választanak ügyvezetőt.

Klapka Sandy és édesapja, Klapka György

Klapka Sandy és édesapja, Klapka György

„A nővérem megérkezett Németországból, és átvette az irányítást. Nagyon váratlanul jött, csalódottak vagyunk a munkatársakkal. Mellbe vágott ez az egész. Hogy mi lesz itt az üzletben mostantól, azt nem tudom, de sok jót nem jósolok” – mondta a Borsnak Sandy, aki szerint bár hivatalosan leltáraznak az üzletben, valójában kiürítik.

„Azok a rokonok, akik nincsenek itt, és nem látják a napi ügymenetet, már nagyon szeretnének örökölni. A kényelem nagy úr, és nem látják, hogy nem pusztán egy ingatlanról van szó és benne az áruról” – tette hozzá a fiatal lány. Sandy meg van róla győződve, hogy testvérei célja bezárni a boltot.

Az elmúlt évben folyamatos botrányok övezték Klapka György végrendeletét és annak végrehajtását, úgy tűnt, a gyerekek képtelenek megegyezni a több száz milliós vagyon sorsáról. Az elmúlt napok eseményei alapján ez alighanem folytatódni fog.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top