Szexuális zaklatással vádolják Asia Argentót, a #MeToo egyik arcát is

NLCafé/MTI | 2018. Augusztus 21.
Peren kívüli egyezséget kötött egy színésszel, aki azt állítja, 17 éves volt, amikor a színésznő rámászott egy hotelszobában.

Peren kívüli egyezséget kötött a közelmúltban egy fiatal színésszel Asia Argento olasz színésznő, a szexuális zaklatások ellen fellépő #MeToo-mozgalom egyik legismertebb aktivistája, miután a férfi azzal vádolta meg, hogy 17 éves korában szexuálisan zaklatta őt. 

A 42 éves Argento a megállapodás szerint idén 380 ezer dollárt (108 millió forintot) fizetett ki a ma már 22 éves  Jimmy Bennettnek. A színész és rockzenész a jogi dokumentumok szerint azt követően határozta el, hogy jogi panaszt nyújt be Argento ellen, hogy a színésznő tavaly októberben nyilvánosságra hozta, Harvey Weinstein filmmogul megerőszakolta őt – írta a The New York Times vasárnap publikált riportja. 

Argento és Bennett 2004-ben szerepeltek együtt A szív csalfa vágyai című filmben, amelynek rendezője is Argento volt. Bennett közölte, hogy 17 éves korában, 2013-ban került sor szexuális együttlétükre egy kaliforniai hotelben. Bennett elmondása szerint a színésznő-rendező alkoholt adott neki, megcsókolta őt, orálisan kényeztetni kezdte, majd rámászott, és közösültek. A fiú másnap „összezavartan, megalázottan, undorítóan” érezte magát.

A The New York Timeshoz e-mailben juttatták el az ügy jogi anyagait, és azok hitelességét a lap számára az ügyet ismerő személyek megerősítették. Argento és Bennett egyelőre nem kommentálta a Times cikkét.

Az esetből azért lehet most különösen nagy botrány, mert a #MeToo-mozgalom kirobbanása után Asia Argento volt az egyik első nő, aki névvel is vállalta a Harvey Weinstein elleni vádakat.

Ahogyan az közismert, Weinstein ellen, akit több mint 70 nő vádolt meg szexuális zaklatással, erőszakkal a botrány kirobbanása óta, a New York-i ügyészség három nő sérelmére elkövetett szexuális ragadozóként elkövetett erőszak, szexuális zaklatás, erőszakos nemi közösülés, szexuális bántalmazás miatt már vádat emelt. A 66 éves filmproducer május 25-én feladta magát a New Yorki rendőrségen. Egymillió dollár óvadék ellenében szabadon engedték, de elektronikus nyomkövetőt kell viselnie, és nem hagyhatja el New York és Connecticut államot.

Exit mobile version