Sztárok

Sandra Bullock rettegett Harvey Weinsteintől

A színésznő egy interjúban arról is mesélt, hogy egy másik férfival neki is volt egy kellemetlen élménye a pályája elején.

Sandra Bullock is hallott Harvey Weinstein „viselt dolgairól”, és félt a sorozatos szexuális zaklatásokkal és szexuális erőszakkal megvádolt producertől. Ezt a színésznő egy friss interjúban említette meg, amelyet az IndieWire szemlézett.

Az interjúban Bullock azt is felidézte, hogy egy alkalommal kiállt egy nő mellett, akiről az a pletyka járta, hogy azért kapott meg egy szerepet, mert „dugott Harvey Weinsteinnel”. Bullock elmondása szerint erre azt válaszolta, „fogják be a pofájukat”, mert ezt nem tudhatják biztosan. Később kiderült, hogy a név nélkül emlegetett színésznő valójában szexuális erőszak áldozata lett.

Bullock arra is utalt, hogy ezeket a pletykákat maga Weinstein indította el: „Csak azt hallattam, amit Harvey akart, hogy halljunk, és ettől kurvára mérges lettem” – mondta, majd hozzátette, hogy az áldozatok nyilván nem önként „feküdtek le vele”, csak Harvey akarta, hogy mindenki ezt higgye.

Bár Bullocknak szerencsére nem volt hasonló gondja Weinstennel, pályája kezdetén neki is volt egy kellemetlen élménye:

A pályám elején volt egy nagyon nehéz helyzetem. Egy hatalmi helyzetben lévő emberrel akadt gondom. Próbáltam humorral elütni az egészet, de nem sikerült. Végül odaálltam elé, és azt mondtam: Kérlek, rúgj ki. Fontos lecke volt. Ezután tartózkodtam minden olyan megnyilvánulástól, amit valahogyan félre lehetne magyarázni szexuális közeledésként.

Bullock az interjúban bátornak nevezte azokat a nőket, akik ki mertek állni Weinsteinnel szemben, de belátta, hogy eleinte nagyon félt, hogy rosszul sül majd el a dolog: „Úgy voltam vele, hogy Istenem, ez csodálatos, de b****a meg, mi van ha nem működik? (…) Jelenleg feltérképezetlen területen járunk. Rengeteg félelmet látok, és egy csomó olyan férfit egy bizonyos generációból, akik nem értik ezt az egészet.”

Az Oscar-díjas színésznő azt mondta, most készülő horrorfilmje, a Bird Box forgatásán is rengeteg félelmet érzett a forgatáson dolgozó férfiak részéről. „Egy idő után azt mondtam: Tudom, hogy féltek, de én biztonságban érzem magam, úgyhogy mostantól szabad viccelődni. De ha átlépitek a határt, tönkreteszlek titeket” – mondta.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top