Sztárok

Szexuális zaklatással vádolják Asia Argentót, a #MeToo egyik arcát is

Peren kívüli egyezséget kötött egy színésszel, aki azt állítja, 17 éves volt, amikor a színésznő rámászott egy hotelszobában.

Peren kívüli egyezséget kötött a közelmúltban egy fiatal színésszel Asia Argento olasz színésznő, a szexuális zaklatások ellen fellépő #MeToo-mozgalom egyik legismertebb aktivistája, miután a férfi azzal vádolta meg, hogy 17 éves korában szexuálisan zaklatta őt. 

A 42 éves Argento a megállapodás szerint idén 380 ezer dollárt (108 millió forintot) fizetett ki a ma már 22 éves  Jimmy Bennettnek. A színész és rockzenész a jogi dokumentumok szerint azt követően határozta el, hogy jogi panaszt nyújt be Argento ellen, hogy a színésznő tavaly októberben nyilvánosságra hozta, Harvey Weinstein filmmogul megerőszakolta őt – írta a The New York Times vasárnap publikált riportja. 

Argento és Bennett 2004-ben szerepeltek együtt A szív csalfa vágyai című filmben, amelynek rendezője is Argento volt. Bennett közölte, hogy 17 éves korában, 2013-ban került sor szexuális együttlétükre egy kaliforniai hotelben. Bennett elmondása szerint a színésznő-rendező alkoholt adott neki, megcsókolta őt, orálisan kényeztetni kezdte, majd rámászott, és közösültek. A fiú másnap „összezavartan, megalázottan, undorítóan” érezte magát.

A The New York Timeshoz e-mailben juttatták el az ügy jogi anyagait, és azok hitelességét a lap számára az ügyet ismerő személyek megerősítették. Argento és Bennett egyelőre nem kommentálta a Times cikkét.

asiaargento (@asiaargento) által megosztott bejegyzés,

Az esetből azért lehet most különösen nagy botrány, mert a #MeToo-mozgalom kirobbanása után Asia Argento volt az egyik első nő, aki névvel is vállalta a Harvey Weinstein elleni vádakat.

Ahogyan az közismert, Weinstein ellen, akit több mint 70 nő vádolt meg szexuális zaklatással, erőszakkal a botrány kirobbanása óta, a New York-i ügyészség három nő sérelmére elkövetett szexuális ragadozóként elkövetett erőszak, szexuális zaklatás, erőszakos nemi közösülés, szexuális bántalmazás miatt már vádat emelt. A 66 éves filmproducer május 25-én feladta magát a New Yorki rendőrségen. Egymillió dollár óvadék ellenében szabadon engedték, de elektronikus nyomkövetőt kell viselnie, és nem hagyhatja el New York és Connecticut államot.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top