Meghatóan búcsúztak a pénteken elhunyt, 48 éves magyar kosarastól, Sitku Ernőtől

nlc | 2020. Május 25.
Sitku Ernőtől sokan búcsúztak a nyíregyházi sportcsarnoknál.

Tragikus hirtelenséggel, 48 éves korában hunyt el Sitku Ernő, a magyar kosárlabda egyik legsikeresebb és legismertebb alakja. Egyelőre nem tudni, mi okozhatta a tragédiát, a kiváló sportoló – minden előzmény nélkül – vezetés közben lett rosszul, a kiérkező mentősök pedig már nem tudták megmenteni az életét. A 149-szeres korábbi válogatott centertől szombaton búcsúztak barátai, játékosai, egykori csapattársai. A fotókat ide kattintva tudod megnézni.

Az egész magyar kosárlabdatársadalom megdöbbent a hír hallatán, mindenki úgy tudta, hogy kiváló egészségnek örvendett. Játékos pályafutása alatt annak idején egy ütközés során átszúrta a tüdejét az bordája és légmellet kapott, de ennek már több, mint 10 éve. Sitku Ernőt két gyermeke, Zsuzsi és Marci, valamit a felesége gyászolja.

A kosárlabda-legenda fia a Blikknek nyilatkozott a történtekről. „Felfoghatatlan, hogy apu nincs már közöttünk. Nem tudom szavakba önteni, mit érzek. Reggel még együtt edzettünk, nem gondoltam volna, hogy többet nem találkozunk. Este baráti összejövetelen voltam, amikor szóltak, hogy mi történt. Az emberben ilyenkor tudatosul, ennyi egy élet. (…) Semmi jele nem volt, hogy ez történhet. Apu egészséges volt, ügyelt arra, hogy fizikailag remek állapotban legyen. Igyekszem erős maradni, még ha annyira nehéz is. Nekem kell tartani a lelket a családtagjaimban. A testvéremben, anyukámban és főleg a nagymamámban” – részletezte Marci a lapnak.

Kapcsolódó cikkek a témában:

Sitku Ernő (Fotó: Facebook9

Exit mobile version