Babát vár Márton Anita súlylökő: jövőre indulna a tokiói olimpián

H. A. | 2020. Augusztus 13.
Márton Anita, a magyar atlétika világbajnoka egy csütörtöki sajtótájékoztatón jelentette be, hogy várandós, és a szülés után szinte egyből visszatérne a versenyzéshez, hogy a súlylökő jövő nyáron ott lehessen az elnapolt tokiói olimpián.

Márton Anita súlylökő elárulta, februárra várják férjével, Tajti Zsolttal első gyermeküket, aki kislány lesz.

“Izgalmas időszak elé nézünk és meglátjuk, hogyan folytatódik tovább a jövőnk. Nagyon várjuk a jövő évi olimpiát, hiszen ettől függetlenül jelenleg úgy tervezem, hogy megpróbálok felkészülni a játékokra, ha minden rendben lesz és a lehetőségek is adottak lesznek” – mesélte el a négy évvel ezelőtt Rio de Janeiróban bronzérmes súlylökő

Márton Anita hozzátette, a terhesség első trimeszterében szerencsére olyan jól érezte magát, hogy még most is naponta eljár edzeni. Az olimpiával kapcsolatban ugyan vannak benne kételyek, a terv most az, hogy ha minden rendben lesz a február 11-re kiírt szülés során, majd az utána lévő időszakban, négy hónapja marad a 31 éves versenyzőnek felkészülni a tokiói olimpiára.

Viszont Rio 2016-os olimpiai bronzérmese, és 2018 fedettpályás világbajnoka azt is megjegyezte, ha holnaptól nem csinálhat semmit, akkor is úgy érezné, sok mindent elért és szépen zárta karrierjét.

(via MTI)

Hazai sztárterhességek a közelmúltból: 

Exit mobile version