Dobó Kata: „Sajnálom, hogy Andy nem látja már azt az időszakot, amikor elhiszem, hogy valamit tudok”

V.V.V. | 2021. Március 03.
Megtanulta, hogy néha fontos magáról is mesélnie, de ez sosem tartozott a kedvenc időtöltései közé. Dobó Kata most sok mindent felelevenített és beszélt arról, hogyan jutott el oda, ahol most tart.

Dobó Kata ritkán beszél magáról, de tudja azt is, hogy ez a munkája része. Mivel a magánélete és a karriere sok ponton összefonódott, ezért nehéz volt a két témát külön kezelni, ebbe is bele kellett tanulnia. Ezúttal Liebhaber Juditnak mesélt a színész-rendező az életéről Erősebb Igen forgatásán. 

„Ha volt valami pozitív hozadéka az elmúlt egy évnek, akkor az a tavaszi leállás. Amennyi hasznos és minőségi időt tölthettem a lányommal, az gyakorlatilag azóta, hogy kétéves kora körül visszamentem dolgozni, azóta nem volt ilyen szorosan, hogy napi 24 órában, napokon keresztül együtt vagyunk. Ő olyan csodálatos kis lény, és annyira jó volt közelről nézni ezeket az apró kis változásokat, ami két és fél hónap alatt történtek vele.”

Liebhaber Juditnak mesélt Dobó Kata (Fotó: Rajnai Gábor )

Most már kevésbé látja a pozitív részét a leállásoknak, viszont az évek során Kata megtanulta kezelni azokat a helyzeteket, amikor újra kell indítani az életét. Legyen szó karrierről, kapcsolatról vagy egy olyan helyzetről, amiben nem érezte jól magát, igyekezett azon változtatni, és szerencsésnek tartja magát, hogy ez sikerült neki. 

„Én nem voltam az a típus, akit, ha kidobnak az ajtón, visszamászik az ablakon” – mesélte Dobó Kata, aki végül Los Angelesben megtanulta, hogyan kell ezt is megtenni. A színésznő sosem hallott részletességgel számolt be az Amerikában töltött nyolc évéről, melynek egyik tetőpontja volt, amikor eljutott a Trója című film castingjának utolsó állomásáig, ahol már csak ő és Diane Kruger voltak versenyben Szép Heléna szerepére.

„Akkor az fájdalmas volt, mert volt egy hét, amikor gondolkoztak mindkettőnkben. Nem tudod, miért történnek dolgok. Nem tudom, milyen élete van Diane Krugernek, biztos boldog, tudom, hogy született egy kislánya, fantasztikus karrierje van, csodálatos színésznő, az nem is volt egy olyan szerep, amiben meg lehetett mindent mutatni. Ott nagyon szépnek kellett lenni. De hát német rendezője volt, én mondjuk ezzel tudom magyarázni, mert ha Szabó István lett volna, akkor lehet, engem választ, de az is lehet, hogy egyszerűen valamit jobban tudott, vagy jobban stimmelt azzal, ahogy a rendező elképzelte. Abból nehéz volt felállni.”

Dobó Kata őszintén mesélt az amerikai élményeiről is (Fotó: Rajnai Gábor )

Ma már nem bánja a történteket, saját bevallása szerint nem neki való Hollywood kegyetlen világa, ahol az utolsó filmje alapján határozzák meg a színészek értékét.

A beszélgetésben Andy Vajnával való kapcsolata is szóba került, akire még szakításuk után is egyfajta igazodási pontként tekintett. Minden fontos döntése, dilemmája előtt kikérte a rendező véleményét, aki sok energiát fektetett abba, hogy végre Kata is elhiggye magáról, hogy tehetséges.

„Sajnálom, hogy nem látja már azt az időszakot, amikor elhiszem, hogy valamit tudok” – meséli elérzékenyülve Dobó Kata az Erősebb Igen háziasszonyának.

Sztárokkal készült interjúkból szemezgettünk: 

Exit mobile version