Emlékszel még Auth Csillára? Nem fogod elhinni, mivel foglalkozik most a 49 éves énekesnő

Németh Orsi | 2021. Szeptember 03.
Auth Csilla a 90-es évek ünnepelt sztárja volt, aki ugyan nem hagyott fel az énekléssel, de valami egészen új dologba is belekezdett.

Auth Csilla neve a 90-es évek végén vált ismertté, miután Egy elfejtett szó címmel 1998-ban megjelent első lemeze. Legismertebb feldolgozása az 1998-as Féltelek című duett lett, amit a Bon Bon együttes egyik tagjával, Szolnoki Péterrel adott elő.

Zenei karrierje ennél sokkal előbb elkezdődött, kislányként zongorázni tanult, egészen pontosan 9 évig. 1990-ben kezdett el énekléssel foglalkozni, ezt követően pedig Gergely Róbert lemezén vokálozott, illetve olyan előadóművészek háttérénekesként lépett színpadra, mint Charlie, Zorán és Ákos.

Auth Csilla 2005-ben (Fotó: csibi Szilvia/smagpix) és 2013-ban Szolnoki Péterrel (Fotó: Sajtószoba)

Csillaga pedig folyamatosan ívelt felfelé, olyannyira, hogy 1992-ben átvehette az első EMeRTon-díját, ő lett az év felfedezettje, másodszor pedig 2000-ben kapta meg az év énekesnőjének járó elismerést. Ugyanebben az évben jelent meg második lemeze Minden rendben címmel, harmadik albuma pedig három évvel később került a boltok a polcaira, amely A szerelem az esetem címmel.

A 49 éves énekesnő utolsó albumát 2009-ben adta ki, ma már jóval kevesebbet lép fel, mint korábban, igyekszik távol tartani magát a nyilvánosságtól.

Auth Csilla nem tekint visszafelé zenei karrierjében (Fotó: Schumy Csaba/smagpix)

2017-ben készült vele egy interjú, amikor a Vajdaságban lépett fel, ahol az első három lemezéről énekelt ismert dalokat a közönségnek. Amikor a munkásságáról kérdezték, és arról, mit tekint mérföldkőnek a zenei karrierjében, a következőt válaszolta:

„Biztos nagyon sokat, de én ezekre nem emlékszem, és nem is nagyon szoktam visszafelé tekinteni, inkább előre vagy a jelenbe. Szokták kérdezni, amikor felkonferálnak egy műsorra, hogy mit mondjanak, és én mindig mondom, hogy minél kevesebbet, mert szerintem senkit nem érdekel, hogy kinek, mi van a háza mögött, hanem azt, hogy most éppen mit tud adni” – mondta Auth Csilla, akit a jövőbeni céljairól is kérdeztek a riportban. 

Ma már spirituális tanácsadóként dolgozik (Fotó: Auth Csilla weboldala)

„Zeneileg most elég nehéz, mert ebben nem gondolkodom, csak a jelenben élek. Ez most nagyon szép és teljes, amit én most zeneileg megélek. Ezt nagyon szeretem, nagyon szeretek fellépni járni… Nem mondom, hogy gondolkodom új lemezben a közeljövőben, de nem zárom ki” – mondta diplomatikusan Auth Csilla, aki a spiritualitás felé fordult.

„Én egy másik területen próbálom most ki magam: ez egy tudatalattival foglalkozó spirituális eljárás, az a neve, hogy spirituális választerápia. Ezt megtanultam körülbelül 10 évvel ezelőtt, és annak vagyok tanácsadója és tanítom is ezt. Ez egy olyan módszer, amit bárki megtanulhat: ez egy készség. Arról szól, hogy egy táblázatrendszer és egy inga segítségével a tudatalattinkból a blokkokat ki lehet tisztítani. Tehát ha van egy vágyam, amit el szeretnék érni, akkor biztos, hogy ennek a tudatalattiban vannak blokkjai. Nincs az életünkben gyakorlatilag olyan terület, amihez ne lehetne így hozzányúlni” – nyilatkozta két évvel ezelőtt a minap.hu-nak

Nekünk meséltek: 

(Nyitókép: Sajtóklub)

Exit mobile version