Húsz éve nem vállalt magyar szerepeket, most a Keresztanyuban tér vissza Ernyey Béla

F.C. | 2022. Augusztus 23.
Régen tűnt fel színészként a magyar képernyőkön.

Ernyey Béla évtizedekig külföldi filmekben és produkciókban játszott, angolul és németül tanult szöveget. Húsz éve nem vállalt magyar szerepeket, most viszont a Keresztanyu című sorozatban visszatér a magyar képernyőkre a 80 éves színész a titokzatos Kopeckzy Armand bőrébe bújva.

Ernyey Béla a sorozatbeli Makkosszálláson (Forrás: RTL Klub / Fókusz – videó)

Bár a magyarja egyáltalán nem kopott meg, nem könnyű visszarázódnia. „Nagyon furcsa érzés. Azt vettem észre, hogy amikor a szöveget tanulom, olyan módon automatikusan arra rá vagyok állva, hogy németül és angolul dolgozom, hogy a magyar szövegtanulásnak – hál’Istennek semmilyen fajta akcentuson nincsen ennyi idő után – nehezebb a technikája. Valószínűleg bele fogok rázódni, de most az első napról beszélünk” – nyilatkozta a Fókuszban Ernyey, aki a népszerű sorozatban egy dúsgazdag férfit játszik, aki – arra hivatkozva, hogy ő Tatyika nagyapja – váratlan bejelentéssel áll elő.

Többször is megkeresték szerepajánlatokkal, de nemet mondott, mert – ahogy fogalmaz – a fantáziamentesség miatt nem tetszett neki a felajánlott szerep. „Én Várkonyi-növendék vagyok, én Palástival csináltam filmet, ahol tényleg azt lehetett, ami a valódi karakterszínészet. És ez egyre távolodik, legalábbis tőlem. Most ezért örültem, amikor a Barbara megkeresett. Azt mondtuk, hogy most tényleg lépjünk azon át, ahogy kinéz az ember, amilyennek látja a közönség, és legyen az, hogy legyen mégis csak egy valódi olyan karaktere, amire azt lehet mondani: igen, hát, ez vagy jó vagy rossz, de akkor is, nem az, ami ő privát” – mondta el.

A színész a Keresztanyu-beli szerepéről a következőket árulta el: egy titokzatos ember, nagyon sokáig külföldön élt, van egy másik állampolgársága is, francia nyelvterületen szocializálódott, egyrészt nagy szíve van a család felé, másrészt nagyon katonás, nagyon szögletes azokkal, akikkel nem szeretne igazán kapcsolatba kerülni.

Exit mobile version