Ennyit változtak 26 év alatt a Váratlan utazás szereplői

Debreceni Andrea | 2023. Január 08.
26 év telt el a befejezés óta, ám a Váratlan utazás, első magyar sugárzása óta is töretlen népszerűségnek örvend.

Egy szülinap mindig jó apropó arra, hogy az ember kicsit nosztalgiázzon, és mi is ezt tesszük annak kapcsán, hogy Sarah Polley ma ünnepli a 44. születésnapját. A színésznőt gyerekként ismertük meg a Váratlan utazásban Sara Stanley-ként, akit az édesapja (Robert Collins) Avonlea-ba küldött, miután jogi ügybe keveredett, így a kislány kénytelen volt az első ránézésre pokróc, de valójában hatalmas szívű nagynénje, Hetty néni (Jackie Burroughs) otthonába költözni. A sorozat hét évadon keresztül futott, igazi kultusz nőtt ki körülötte, a világsztárok is azon versenyeztek, hogy legalább egy-egy rész erejéig feltűnjenek a képernyőn – néhányuknak sikerült is belecsöppenniük a századfordulós világba. 

Polley-nak nemcsak a sorozatban, hanem a valóságban is szembe kellett néznie az édesanyja elvesztésével, alig 11 éves volt, amikor a nő rákban elhunyt. Ezt követően sem volt könnyű élete, a testvérei kirekesztették és az apjától sem kapott törődést vagy szeretet – mint utólag kiderült azért, mert valójában nem is ő volt a vérszerinti apja. Polley 15 évesen elköltözött otthonról és az iskolát is abbahagyta, segítséget egyedül az Ontario Coalition Against Poverty nevű szervezettől kapott, aminek a mai napig aktív tagja. Ők voltak mellette akkor is, amikor gerincferdülése miatt műteni kellett és egy évet ágyban töltött. 18 éves volt, amikor kiderült, hogy az édesanyjának viszonya volt Harry Gulkin producerrel, ekkor derült fény arra is, miért taszította ki a családja. A színésznő egyébként még azelőtt távozott a sorozatból, mielőtt 1996-ban véget ért volna (nálunk egy évre rá vetítették le széria záróepizódját), így az ötödik évad után a cselekmény a King család gyerekeire koncentrált elsősorban, akik közben maguk is felnőttek, így a történet is velük együtt alakult.

Annak ellenére, hogy egy letűnt időben játszódik, nálunk továbbra is népszerű, mindig van egy-egy csatorna, aki újra műsorra tűzi. Lássuk, mennyit változtak a szereplők közel három évtized alatt!

sarah-polley-akkor-es-most

Sarah Polley karrierje 6 évesen kezdődött, az első emlékezetes szerepét a sorozatban kapta. A Váratlan utazás után több amerikai filmben is feltűnt, például a Mr. Nobody-ban vagy a Hibridben, de végül rendezőként tudott kiteljesedni. Polley-nak második házasságából három gyereke született. (Fotó: Getty Images/Dick Loek, Steve Jennings)

jackie-burroughs-akkor-es-most

A Hetty nénit megformáló Jackie Burroughs volt a sorozat nagy sztárja, alakításáért több ízben is Gemini-díjjal jutalmazták. A színésznő a forgatás után is aktívan dolgozott, 2010-ben, 71 éves korában gyomorrákban hunyt el. (Fotó: Profimedia)

mag-ruffman-akkor-es-most

Az Olivia Kinget alakító Mag Ruffman a sorozat befejezése óta alig-alig vállalt filmes szerepet, elsősorban a színpadon lehetett inkább látni. 2018-ig saját blogot is vezetett, de manapság leginkább csak az Instagramra tölt tartalmat, oda is meglehetősen ritkán. A színésznő 34 éve házas, de gyermeke nem született. (Fotó: Getty Images/Dick Loek; Instagram/@magruffman)

cedric-smith-akkor-es-most

Cedric Smith, azaz Alec King volt a család férfi feje, aki mindig próbálta a gyerekeket is jó irányba terelni. A színész sorozatot követően számtalan epizód- és mellékszerepben feltűnt, azonban nagy áttörést nem tudott elérni. Smithnek egy gyereke született Catherine Disher színésznőtől, de a pár időközben elvált. (Fotó: Getty Images/Dick Loek, Jennifer Lourie)

lally-cadeau-akkor-es-most

Lally Cadeau leghíresebb szerepe kétségkívül Janet King volt, a színésznőt szintén Gemini-díjjal jutalmazták az alakításáért, ugyanakkor a színpad volt az igazi szerelme, 2010 óta például egyetlen képernyős szereplést sem vállalt. Férjétől, Robin Weatherstone-tól két fia született, illetve van egy lánya a korábbi kapcsolatából. (Fotó: Getty Images/Dick Loek, Colin McConnell)

gema-zamprogna-akkor-es-most

Gema Zamprogna 13 évesen kapta meg Felicity King szerepét, és bár drámaszakon végzett az egyetemen, valójában alig néhány mellékszerepben tűnt fel, és legutolsó szereplése óta is 15 év telt már el. A 46 éves színésznőnek három gyereke született, 2011 óta pedig stúdiójában tart pilates valamint tánc órákat. (Fotó: Getty Images/Al Dunlop, thedancecentregrimsby.com)

zachary-bennett-akkor-es-most

Zachary Bennett, aka Felix King mondhatni a legsikeresebb Sarah Polley után, a színész többek között szerepelt a Kijelölt túlélőben, és a Netflix sorozatában, Az Esernyő Akadémia első évadában is. Nem áll tőle ugyanakkor a zene sem, frontembere és gitárosa is a Tin Star Orphans nevű zenekarnak, akikkel főként indie-rock vonalon mozognak. A 42 éves színész házas, gyermeke azonban még nincsen. (Fotó: Getty Images/Dick Loek; Netflix)

Exit mobile version