Elhunyt Kárászy Szilvia zongoraművész, Tahi Tóth László özvegye

nlc | 2023. Február 23.
Hosszan tartó, súlyos betegség után, életének 62. évében elhunyt Kárászi Szilvia, Tahi Tóth László özvegye.

Öt évvel Tahi Tóth László elvesztése után elhunyt Kárászy Szilvia, a színművész özvegye. A zongoraművész az utóbbi időben súlyos betegséggel küzdött, alig két hete műtéten esett át, amit a szervezete nem viselt jól.

A Blikk megtudta, hogy a színész özvegyét jó ideje egy hospice-házban kezelték, és a közvetlen környezetével csak szöveges üzenetek formájában kommunikált. A színész testvére, Tahi Tóth Gábor a Blikknek azt nyilatkozta, ugyanazon a napon hunyt el, mint a testvére. 

„Szilvi nagyon nehezen dolgozta fel a gyászt, fél éve tudott újra magával foglalkozni, egyébként mindig Laci emlékét ápolta. Ezután történt a borzasztó betegség, ami megtámadta a szervezetét, és amiből nem sikerült felépülnie pont akkor, amikor már épp kilábalt volna a gyászból” – mondta Tahi Tóth Gábor a lapnak.

Kárászi Szilvia 2001-ben alapította meg az Aranyharang-díjat, amelyet fogyatékos embereknek, művészeknek ítéltek oda. A Magyar zene a zongoraoktatásban 1900-2000 című filmjét UNESCO-díjjal tüntették ki. 2003-ban alapította meg a Magyar Zongora Akadémiát, amely fiatal komolyzenészek tehetséggondozásával foglalkozik, 2009-ben nyitotta meg összművészeti koncertszalonját, a Kárászy Szalont, amelynek létrehozásáért 2010-ben Gundel Művészeti díjat kapott. A művész 62 éves volt.

árászy Szilvia zongoraművész a Hogy volt!? című tv-műsor felvételén, az MTVA Kunigunda utcai gyártóbázisának 7-es stúdiójában. A műsorban férje, Tahi Tóth László színész munkásságáról beszélgetnek pályatársaival (Fotó: MTVA / Zih Zsolt)

Exit mobile version