nlc.hu
Sztárok

Tahi Tóth László öröksége

Megy a harc Tahi Tóth László örökségéért

Elégedetlenek Tahi Tóth László hozzátartozói a számukra kijelölt örökséggel.

Bár Tahi Tóth László már hat éve nincs köztünk, míg néhai felesége, Kárászy Szilvia zongoraművész tavaly hunyt el, a rokonok között viszály ütötte fel a fejét az örökség kapcsán. A Blikk arról ír, hogy Kárászy Szilvia kézzel írt végrendeletéből az derül ki, hogy Tahi Tóth László rokonai mindössze a házaspár garázsát kapják, míg a budai lakás, a nyaraló és egyéb ingatlanok Kárászy Szilvia rokonaihoz kerülnek.

házaspár

Tahi Tóth László és felesége, Kárászy Szilvia (Fotó: Szabó Lilla)

Tahi Tóth László testvére, Gábor a bulvárlapnak elmondta, hogy

Amíg Szilvia élt, szóban többször is elmondta a családunk több tagjának, hogy mivel a budai lakást eredetileg László vitte a házasságba, ezért szeretné a mi családunkra hagyni. Ám amikor a végrendeletet írta, már súlyos beteg volt, fájdalmaira erős fájdalomcsillapítókat szedett és valószínűleg ennek köszönhetően fordulhatott elő, hogy a 2023. márciusában előkerült, kézzel írott végrendeletben a budai lakás helyrajzi száma helyett az egy címen lévő garázsét írta.

Gábor szerint Kárászy Szilvia rokonai valamennyi  ingatlant, a budai lakást, a raktárat, a garázst, a belvárosi üzlethelyiséget és a balatoni nyaralót is már a közelgő hagyatéki tárgyalás előtt felnyitották, sőt a nyaraló széfjét lakatossal feltörték. „Tahi Tóth László festményeit, díjait és személyes tárgyait tartalmazó budai lakásba a bejutást pedig a mai napig nem tették lehetővé nekünk, több lakattal lezárták az ingatlant” – mondta.

Megszólalt Kárászy Szilvia egyik unokatestvére, István, aki ugyan előrebocsátotta, ő nem örököl, így nem is folyt bele ennyire az ügybe.

Nem tudok arról, hogy bármilyen vita lenne a családon belül, hiszen még a hagyatéki tárgyalás hátra van. Mindössze egy végrendelet van, amiben minden világosan le van írva.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top