nlc.hu
Sztárok

Elhunyt Kárászy Szilvia

Elhunyt Kárászy Szilvia zongoraművész, Tahi Tóth László özvegye

Hosszan tartó, súlyos betegség után, életének 62. évében elhunyt Kárászi Szilvia, Tahi Tóth László özvegye.

Öt évvel Tahi Tóth László elvesztése után elhunyt Kárászy Szilvia, a színművész özvegye. A zongoraművész az utóbbi időben súlyos betegséggel küzdött, alig két hete műtéten esett át, amit a szervezete nem viselt jól.

A Blikk megtudta, hogy a színész özvegyét jó ideje egy hospice-házban kezelték, és a közvetlen környezetével csak szöveges üzenetek formájában kommunikált. A színész testvére, Tahi Tóth Gábor a Blikknek azt nyilatkozta, ugyanazon a napon hunyt el, mint a testvére. 

„Szilvi nagyon nehezen dolgozta fel a gyászt, fél éve tudott újra magával foglalkozni, egyébként mindig Laci emlékét ápolta. Ezután történt a borzasztó betegség, ami megtámadta a szervezetét, és amiből nem sikerült felépülnie pont akkor, amikor már épp kilábalt volna a gyászból” – mondta Tahi Tóth Gábor a lapnak.

Kárászi Szilvia 2001-ben alapította meg az Aranyharang-díjat, amelyet fogyatékos embereknek, művészeknek ítéltek oda. A Magyar zene a zongoraoktatásban 1900-2000 című filmjét UNESCO-díjjal tüntették ki. 2003-ban alapította meg a Magyar Zongora Akadémiát, amely fiatal komolyzenészek tehetséggondozásával foglalkozik, 2009-ben nyitotta meg összművészeti koncertszalonját, a Kárászy Szalont, amelynek létrehozásáért 2010-ben Gundel Művészeti díjat kapott. A művész 62 éves volt.

Kárászy Szilvia

árászy Szilvia zongoraművész a Hogy volt!? című tv-műsor felvételén, az MTVA Kunigunda utcai gyártóbázisának 7-es stúdiójában. A műsorban férje, Tahi Tóth László színész munkásságáról beszélgetnek pályatársaival (Fotó: MTVA / Zih Zsolt)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top