Cuki kisfiúból komoly, fiatal sportember – 24 éves lett Mick Schumacher

nlc | 2023. Március 22.
24 éves lett Mick Schumacher, aki még kisfiúként kezdte a pályáját, mára érett fiatalember lett, rengeteg kihívással a háta mögött.

Alig 14 éves volt Mick Schumacher, amikor édesapja, a legendás Formula-1-es pilóta síbalesetet szenvedett, és valószínűleg örökre megakadályozta, hogy Michael Schumacher még egyszer valaha volán mögé üljön. Persze az autóversenyző felépülésének reményét soha nem adjuk fel, a rajongóknak pedig mostanra ismét van lehetőségük egy Schumacherért szurkolni a pályán. Mick ugyanis mindössze 9 (!) éves volt, amikor először versenyautóba ült – igaz, akkor még csak a gokartfutamokon indult, de már akkor tudta, hogy édesapja nyomdokaiba akar majd lépni.

 16 évesen aztán rendes autót kezdett vezetni, és elindult a Formula-versenyek ranglétráján. 2021-es bahreini nagydíjon debütált először Formula-1-es futamon. Mick egyre ügyesebb, folyamatosan fejlődik: az első szezonját egyéniben a 19., a másodikat már a 16. helyen végezte. Ez azonban sajnos nem volt elég ahhoz, hogy ne legyen belőle tartalékpilóta, így tavaly a Ferrarinál, idén pedig a Mercedesnél lesz beugrós, de állítólag esély van rá, hogy átigazoljon az Audihoz… Oké, tudjuk, hogy ez most csak az autóversenyrajongóknak mond bármit is, de a lényeg, hogy Mick még nagyon fiatal: épp ma tölti be a 24-et, ami azt jelenti, hogy még bőven van ideje felérni apja bravúrjaihoz, azzal együtt, hogy ő 25 évesen lett először világbajnok. Mick fejlődését, valamint azt, hogyan vált kisfiúból komoly, fiatal férfi az alábbi galériában nézheted végig.

Mik és Michael Schamcher

Mick és Michael Schamcher (fotó: Profimedia)

Mik és Michael Schamcher

Mick és Michael Schamcher (fotó: Profimedia)

Mick Schumacher 2015 nlc

Mick 16 évesen váltott a gokartok világából a rendes autósportra, azóta lépdel felfelé a ranglétrán. (Fotó: Hardy Gertz/Bongarts/Getty Images)

Mick Schumacher 2016 nlc

2016-ban alig egy éve versenyzett, máris sikerült felverekednie magát a dobogóra. (Fotó: Matthias Kern/Bongarts/Getty Images)

Mick Schumacher 2017 nlc

2017-ben már felkapaszkodott a Formula-3-ba. (Fotó: Andreas Rentz/Getty Images)

Mick Schumacher 2018 nlc

Micknek volt ideje gyakorolnia azt is, hogyan kell profin interjút adni. (Fotó: Christian Kaspar-Bartke/Bongarts/Getty Images)

Mick Schumacher 2019 nlc

Íme a fiú debütálása Bahrainban a Forma-1-ben, 2019-ben. Oké, ez még csak egy tesztkör volt, az éles bevetés csak 2021-ben érkezett el. (Fotó: Joe Portlock - Formula 1Formula 1 via Getty Images)

Mick és Corinna Schumacher 2019 nlc

Michael Schumacher fia a legritkább esetben látható a pályán kívül, édesanyjával, Corinnával azonban 2019-ben elmentek közösen a frankfurti sportbálba. (Fotó: Frank Rumpenhorst/picture alliance via Getty Images)

Mick Schumacher 2020 nlc

2020-ban sem állt meg az élet az autóversenyben, itt Mick gőzerővel edzett egy futamra. (Fotó: Joe Portlock - Formula 1/Formula 1 via Getty Images)

Mick Schumacher 2021 nlc

Ilyen boldog és magabiztos az, aki tudja, hogy a helyén van. Eljött 2021, mikor Mick már hivatalosan is Forma-1-es pilóta lett. (Fotó: Peter Fox/Getty Images)

Mick Schumacher 2022 nlc

A srác nemcsak a volán mögött, a pálya mellett is remekül érvényesül, ahogy azt egy évvel később Spanyolországban is megmutatta. (Fotó: Xavier Bonilla/NurPhoto via Getty Images)

Mick Schumacher nyitó nlc

Fotó: David Davies/PA Images via Getty Images

Mick Schumacher 2023 nlc

Szóval igen, Mick élete az autóverseny, és ha nem a pályán van, akkor valamilyen ahhoz kötődő eseményen. Például a frankfurti sportbálon. Ismét. Bár ezen a fotón meglátszik, az a négy év, ami az előző és az idei bálozása közt eltelt. (Fotó: Andreas Rentz/Getty Images)

Exit mobile version