Emlékszel még, milyen kölyökképű volt Németh Kristóf a Csinibabában?

Debreceni Andrea | 2023. Április 19.
Bizony, a hatvanas éveket felölelő szatíra már 26 éves.

Nyereséges magyar film nem létezik, tartották a kilencvenes években, amikor is Tímár Péter gondolt egyet, és Márton Gyula: Bambi szalmaszállal című novellájából vászonra vitte a Csinibabát. Mindamellett, hogy a mozipénztárakban is 550 ezer ember váltott rá jegyet, a filmet a kritikusok is imádták, a népszerűsége pedig 26 év után is töretlen, a „Helsinki az nyugat-e” típusú szállóigék azóta is a magyar popkultúra részét képezik. Lássuk, mennyit változtak a szereplők az elmúlt évtizedekben!

Nagy Natália

Nagy Natália alakította Mancikát, a színésznő azonban mostanában inkább az írói karrierjét egyengeti, A szénanáthás ló című kötete 2021-ben jelent meg. (Fotó: Port.hu/MediaPress, Vörös Szilárd)

Reviczky Gábor

Reviczy Gábor bújt Cézár szerepébe. A színészt azóta is rengeteg szerepeben láthattuk vásznon és színpadon egyaránt. Jelenleg a Mi kis falunkban brillírozik. (Fotó: Port.hu/M1, Schumy Csaba)

Molnár Piroska

Molnár Piroskát mostanában elsősorban a Keresztanyu című vígjátékban láthattuk, emellett a Színház- és Filmművészeti Egyetem, valamint a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem tanára. (Fotó: RTL Sajtóklub)

Dolák-Saly Róbert

Dolák-Saly Róbert csak néhány pillanatra bukkant fel a filmben, a művész íróként, zeneszerzőként, szövegíróként, költőként, színészként és humoristaként is dolgozott az elmúlt évek során. (Fotó: Port.hu/MediaPress, Olajos Piroska)

Németh Kristóf

Németh Kristóf is sok mindenben kipróbálta már magát az elmúlt 26 évben, oszlopos tagja volt a Barátok köztnek, 2017 óta a Fórum Színház igazgatója és egyedüli tulajdonosa. (Fotó: RTL Sajtóklub)

Igó Éva

Igó Éva alakította Margitot, a Jászai Mari-díjas magyar színésznő, érdemes és kiváló művész 1987 óta a Vígszínház tagja. (Fotó: Olajos Piroska)

Lovasi András

Lovasi András nemcsak az hangszerelésben vett részt a film forgatásakor, hanem egy kisebb szerepet is elvállalt. Jelenleg a Kiscsillag zenekar énekese, gitárosa és zeneszerzője. (Fotó: Korponai Tamás)

Gálvölgyi János

Gálvölgyi János, avagy Simon bá’ a történet egyik legviccesebb figurája volt. A 74 éves színész jelenleg is aktív, elsősorban színpadi szerepeket vállal. (Fotó: Birton Szabolcs)

Exit mobile version