Emlékszel még, hogy néztek ki a vízilabdásaink, mikor zsinórban háromszor olimpiai bajnokok lettek?

nlc | 2023. Május 11.
A nemzet aranyai kapcsán felidéztük, hogy néztek ki a háromszoros olimpiai bajnok pólósaink akkor, és mi van velük most.

Április 20-án debütált a mozikban A nemzet aranyai című dokumentumfilm, ami mindenkit IS emlékeztet arra, hogy nem csak a foci létezik a világon. Igen, ez is egy elég erős nosztalgiázás, mint amikor az Aranycsapatot emlegetik, csakhogy ezekről a legendás sportolókról eddig ilyen érdemben még nem emlékezett meg senki. Arról a férfi vízilabdaválogatottról van szó, akik – ahogy a film szinopszisában is olvasható – „1997 és 2008 között végigverték a világot”. Mi most azokra a pólósainkra koncentrálunk az alábbi galériában, akik a csapatból ott voltak mind 2000-ben Sydney-ben, 2004-ben Athénban és 2008-ban Pekingben. Az alábbi galériában összegyűjtöttük, hogy festettek anno a háromszoros olimpiai bajnok vízilabdás férfiak, és hogy néztek ki most, A nemzet aranyai premierjén.

Benedek Tibor akkor nlc

Benedek Tibor 2000-ben, mikor még nem tudta, hogy háromszoros olimpiai bajnok lesz. (Fotó: x Vahl Ottó)

Benedek Tibor Epres Panni nlc

Az utolsó kép a nyilvánosság előtt Benedek Tiborról. Összeszorul a szívünk látva, milyen boldogok voltak Epres Pannival. (Fotó: Korponai Tamás)

Molnár Tamás akkor nlc

Így indult Pekingbe, a 2008-as olimpiára Molnár Tamás. (Fotó: Tóth Beáta)

Molnár Tamás most nlc

Dr. Molnár Tamás már lassan 10 éve a sport felsőbb köreiben mozog, 2022 óta például a FINA vízilabda technikai bizottságának elnöke. (Fotó: Trenka Attila)

Kásás Tamás akkor nlc

Ha létezett volna Tinder 2000-ben, Kásás Tamást biztosan jobbra húzzuk. Persze csakis a lehengerlő tehetsége miatt! (Fotó: x Archívum Nők Lapja)

Kásás Tamás most nlc

23 év telt el az előző kép óta, Kásás Tamás pedig felöltözött. Viccen kívül: a sportoló mára nem a vízben tölti a mindennapjait, hanem mellette. A Komjádi uszodánál nyitott éttermet. (Fotó: Trenka Attila)

Biros Péter akkor nlc

Biros Péter a 2008-as, pekingi olimpián így ünnepelte a menetelésüket az aranyérem felé. (Fotó: Czagány Balázs)

Biros Péter most nlc

És így fest 15 évvel később, már az egri csapat szakmai igazgatójaként. (Fotó: Trenka Attila)

Szécsi Zoltán akkor nlc

Szécsi Zoltánról 2008-ban készült ez a kép, amikor még csak készült a harmadik olimpiai aranyérmének megnyerésére. (Fotó: Fábián Olga)

Szécsi Zoltán most nlc

Biros Péterhez hasonlóan ő is az egri pólósokkal foglalkozik, emellett agrárvállalkozóként is tevékenykedik. (Fotó: Trenka Attila)

Kiss Gergely akkor nlc

Tudtad, hogy Kiss Gergely balkezesként aratott a versenyeken? Mikor ez a kép készült 2004-ben, a sportoló már a második olimpiai aranyának büszke birtokosa volt. (Fotó: Ványi Ákos)

Kiss Gergely most nlc

Kiss Gergely a mai napig vízilabdával foglalkozik: a jövő nemzedékének útját egyengeti. (Fotó: Trenka Attila)

Exit mobile version