Sztárok

Megszámlálhatatlan örömteli pillanatot okozott nekünk Benedek Tibor – ez pályafutása 4 legemlékezetesebb momentuma

Benedek Tibor ma reggel jelentette be, hogy visszavonul.

Szinte hihetetlen, de generációjának egyik legnagyobb tehetsége, Benedek Tibor visszavonul. Ezúttal nem az aktív játéktól, hanem az edzőségtől is, ezután csak szurkolóként láthatjuk a lelátókon. Az egykori sportoló egy közleményben jelezte, hogy május 1-el felhagy edzői tevékenységével, de az okokról nem kíván a továbbiakban nyilatkozni. Azt is elárulta, magánjellegű háttere van a döntésének. 

Benedek Tibor játékosként három olimpiai bajnoki címet nyert, illetve tagja volt a 2003-as világbajnok és az 1997-es Európa-bajnok magyar csapatnak is. A magyar válogatottat 2013 és 2016 között irányította, vezetésével vízilabdásaink aranyérmesek lettek a 2013-as barcelonai vb-n. A pólós legenda megszámlálhatatlan örömteli pillanatot okozott a vízilabda és a magyar sportok szerelmeseinek a karrierje alatt, szinte lehetetlen összeszámlálni ezeket. Mi mégis megpróbáltuk, és a 4 legemlékezetesebb momentummal nosztalgiázunk.

2000 – Benedek Tibor első olimpiai aranyérme

Ez volt a legenda 10. éve a válogatottban, és az első, hogy olimpiai döntőt játszott. Benedek Tiborék együttese simán, 13-6-ra verte az orosz csapatot a döntőben, ezzel beírva magukat a történelembe.

2000-ben lett először olimpiai bajnok Benedek Tibor

2000-ben lett először olimpiai bajnok Benedek Tibor (Fotó: Gettyimages)

2004 – Zsinórban másodszor olimpiai bajnok Magyarország

Megvédte olimpia bajnoki címét a magyar férfi vízilabda-válogatott. A vasárnap délutáni fináléban rosszul kezdtek Benedek Tiborék, de végül az utolsó negyedben lőtt három góllal 8-7-re legyőzte a szerbek legjobbjait.

Benedek Tibor a 2004-es athéni olimpia döntő meccsén

Benedek Tibor a 2004-es athéni olimpia döntő meccsén (Fotó: Gettyimages)

2008 – Pekingben is olimpiai bajnok lett a magyar vízilabda-válogatott

Sorozatban harmadszor lett olimpiai bajnok a magyar férfivízilabda-válogatott, Kemény Dénes együttese a döntőben kiváló játékkal múlta felül a torna meglepetéscsapatát, a remekül játszó, önmaga maximumát nyújtó Egyesült Államokat. 

Zsinórban harmadszor lett olimpiai bajnok a magyar vízilabda-válogatott

Zsinórban harmadszor lett olimpiai bajnok a magyar vízilabda-válogatott (Fotó: MTI)

2013 – Benedek Tibor edzőként is felért a csúcsra: a dobogó legfelső fokáig vezette a válogatottat

Az egyik örök rivális, Montenegró egyszer sem tudott vezetni a magyar válogatott ellen a döntőben, a mieink így – 10 év elteltével – ismét aranyérmet szereztek a világbajnokságon Barcelonában.

Benedek Tibor edzőként is felért a csúcsra

Benedek Tibor edzőként is felért a csúcsra (Fotó: Gettyimages)

Olvass még Benedek Tiborról az nlc.-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top