Megvan az Életrevalók? Így néznek ki most a színészei

nlc | 2023. Június 19.
Az Életrevalók örök kedvenc – megnéztük, hol vannak most az instant kultklasszikussá vált francia film sztárjai.

Szeretjük a francia filmművészetet – mi, magyarok különösen –, de azért mégis ritka, hogy egy film olyan óriásit menjen, mint 2011-ben az Életrevalók. Olivier Nakache és Éric Toledano életigenlő, szívet melengető és mindenkit megszólító alkotása örökre toplistás kedvenccé vált. Már akkor is, ha csak az IMDb 250 listát nézzük, hiszen itt a 47. helyen áll az Életrevalók. Egyébként meg elhalmozták egy rakás jelöléssel BAFTA-tól Golden Globe-ig. Ráadásul az egyik legnagyobb elismerést is megkapta Hollywoodtól, amit az Álomgyáron kívül eső alkotások „remélhetnek”: amerikai remake is készült belőle. Bármennyire is szeretjük Bryan Cranstont és Kevin Hartot színészekként, az ő duójuk nem érhet fel az eredeti Életrevalók-pároshoz.

Ez alatt pedig nyilván François Cluzet-t és Omar Sy-t értjük (akinek az Életrevalók nagyon durván berobbantotta a karrierjét). Bár valószínűleg ők is csak maximum megközelíthetik a való életbeli alteregójukat, azaz a hús-vér embereket, akiket a vásznon megformáltak. Az Életrevalók ugyanis igaz történetet dolgoz fel: Philippe Pozzo di Borgo francia üzletember élete ihlette a filmet. Sajnos azonban az arisztokrata június elején elhunyt. A marokkói Marrákesben érte a halál, 72 éves volt. A hírt Éric Toledano jelentette be:

„Halála ledöbbentett, de főleg hatalmas szomorúsággal töltött el, mert a barátságunk hihetetlenül hosszú volt.”

Philippe Pozzo di Borgóra emlékezve mi újranéztük az Életrevalókat. Közben pedig összegyűjtöttük azt is, hogy festenek most, és hol kötöttek ki a francia film sztárjai a bemutató óta eltelt 12 évben.

életrevalók francois cluzet nlc

François Cluzet már akkor rég a francia filmművészet alappillére volt, amikor bemutatták az Életrevalókat. (Fotó: Profimedia)

François Cluzet most nlc

A színész azóta számtalan filmben szerepelt, köztük jó néhány eljutott hozzánk is. Legutóbb például a Veszedelmes vonzódás vagy A konyhafőnök.(Fotó: Stephane Cardinale - Corbis/Corbis via Getty Images)

életrevalók omar sy nlc

Omar Sy mindannyiunk szívét elrabolta egyetlen tánccal 2011-ben. (Fotó: Profimedia)

Omar Sy most nlc

Az Életrevalók pedig olyan nemzetközi karriert hozott neki, amiről sokan csak álmodni mernek. Francia filmek mellett hollywoodi blockbusterekben játszott (mint a Transformers: Az utolsó lovag vagy a Jurassic World: Világuralom), miközben a Netflix egyik kedvenc sorozatát, a Lupint is neki köszönhetjük. (Fotó: Mario Wurzburger/Getty Images)

Francois Cluzet és Omar Sy 2022-ben

A két színész a valóságban is jó kapcsolatot ápol. 2022-ben a Cesar-filmdíjátadón pózoltak együtt. (Fotó: Getty Images/Pascal Le Segretain)

életravalók audrey fleurot nlc

Minden filmbe kell legalább egy minimális romantikus szál: ezt biztosította Audrey Fleurot karaktere. (Fotó: Gaumont)

Audrey Fleurot most nlc

Azóta olyan netflixes sorozatokban láthattad, mint a Safe vagy a Nők a fronton. (Fotó: Marc Piasecki/WireImage)

életrevalók anne le ny nlc

Anne Le Ny legismertebb szerepe az Életrevalók házvezetőnője, ám ő ennél sokoldalúbb tehetség. (Fotó: Profimedia)

Anne Le Ny most

Nemcsak színésznő, forgatókönyvíró és rendező is. Anne Le Ny, az Életrevalók után pedig olyan – itthon is bemutatott – filmeket jegyzett, mint A szerelem gyerekkel jön vagy a Ház Bretagne-ban, mely utóbbit maga rendezett, írt és még színészként is szerepelt benne. (Fotó: Jean-Christophe Verhaegen / AFP)

Exit mobile version