nlc.hu
Életmód

Elhunyt az Életrevalók című filmet ihlető arisztokrata

Elhunyt az Életrevalók című filmet ihlető arisztokrata

Hetvenkét éves korában elhunyt Philippe Pozzo di Borgo francia üzletember, akinek az élete ihlette az Életrevalók című nagy sikerű filmet.

Eric Toledano – aki Olivier Nakache-sal közösen rendezte az Életrevalókat – az AFP-nek elmondta: Philippe Pozzo di Borgo a marokkói Marrákesben halt meg csütörtök este. „Halála ledöbbentett, de főleg hatalmas szomorúsággal töltött el, mert a barátságunk hihetetlenül hosszú volt” – mondta a rendező. A Francois Cluzet és Omar Sy főszereplésével készült filmet Franciaországban csaknem 20 millióan látták a mozikban, ötven országban mutatták be, és hatalmas sikerrel söpört végig egész Európán.

Az 1951. február 14-én Tuniszban született Philippe Pozzo di Borgo egy korzikai nemesi családból származott, s a Champagne Pommery pezsgőház igazgatója volt, mielőtt 1993-ban a siklóernyőzés közben történt balesete következtében nyaktól lefelé lebénult.

Meghalt az Életrevalók film ihletője

(Fotó: Henning Kaiser/picture alliance via Getty Images)

A 2001-ben publikált Második nekifutás című regényében írta meg valószerűtlen találkozását a fiatal, külvárosi arab bevándorlóval, Abdel Yasmin Sellou-val, akivel éveken át egymás támaszai lettek. Az arisztokrata a bevándorló otthoni ápolója segítségével gyógyult meg a depressziójából.

(Forrás: MTI)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top