Sztárok

Csokoládé – A bohóc legjobb barátja egy másik bohóc

Az a nap, amelyik nevetés nélkül telik el, elvesztegetett idő – így hangzik Charlie Chaplin bölcs mondása. És nem is kanyarodunk messzire Chaplintől, merthogy Chaplin unokája, James Thiérrée, és Omar Sy vár minket a mozikban egy fergetegesen szórakoztató filmmel. Az általuk megformált két zseniális bohóc barátságát és sikereit követhetjük nyomon a Csokoládé című filmben, március 10-től a mozikban.

Omar Sy színészi képességeit már jól ismerjük az egész világon hatalmas sikert arató Életrevalókból, s most is nagyszerűen alakítja a főszerepet a Csokoládé megható és igaz történetében. Roschdy Zem nagyszabású, egyszerre kacagtató és megríkató filmje nemcsak az elfeledett sztár portréja, hanem egy letűnt kor krónikája, melynek témafelvetései könnyedén átültethetők a napjainkba is.

A Csokoládé arról szól, mi történik egy semmiből jött híres bohóccal, amikor eléri, amiről korábban álmodni sem mert: mélyen emberi küzdelmében szükségszerűen elbukik, mert elveszi eszét a siker és a büszkeség. Csokoládé, eredeti nevén Rafael Padilla volt az első színes bőrű, aki színpadra lépett – nem kis dolog volt tehát Footit nevű barátjától, hogy felkérte őt partnernek a cirkuszi számába. A fellépéseket azonban siker koronázta, talán még a szokatlanság is belejátszott, hogy a franciák úgy megszerették őt, s mindjárt olyan gazdagság hullott az ölébe, hogy nem győzte habzsolni az életet. A nők, az ital és a szerencsejáték akkoriban a gazdag fehérek kiváltsága volt, most viszont ez az egyszerű bohóc mindet magának akarta, még akkor is, ha ezzel tönkretette barátságát azzal, aki őt sikeressé tette. A kubai Rafael Padilla, művésznevén Csokoládé az 1800-as évek végének szimbolikus alakja volt Párizsban, aki megihlette a világhírű Toulouse-Lautrec festőt és feltűnt Lumière testvérek első alkotásaiban is.

Csokoládé - A bohóc legjobb barátja egy másik bohóc

A César-díjas Omar Sy azúttal is nagyszerűt alakít a bohóc szerepben, amit a rendező rá osztott: aki kikapcsolódásra vágyik, mindenképp üljön be erre a garantáltan szórakoztató filmre egy kis pattogatott kukoricával! Barátokkal vagy akár családdal kiváló program, s ha már a húsvéti szünetben minden évben ugyanaz a műsor, és a családot is ki kellene robbantani a szüntelen evésből, kiváló alkalom egy közös mozizásra, stílszerűen egy kis Csokoládé-fogyasztásra!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top