nlc.hu
Sztárok

Így néznek ki most az Életrevalók sztárjai

Megvan az Életrevalók? Így néznek ki most a színészei

Az Életrevalók örök kedvenc – megnéztük, hol vannak most az instant kultklasszikussá vált francia film sztárjai.
Életrevalók

Szeretjük a francia filmművészetet – mi, magyarok különösen –, de azért mégis ritka, hogy egy film olyan óriásit menjen, mint 2011-ben az Életrevalók. Olivier Nakache és Éric Toledano életigenlő, szívet melengető és mindenkit megszólító alkotása örökre toplistás kedvenccé vált. Már akkor is, ha csak az IMDb 250 listát nézzük, hiszen itt a 47. helyen áll az Életrevalók. Egyébként meg elhalmozták egy rakás jelöléssel BAFTA-tól Golden Globe-ig. Ráadásul az egyik legnagyobb elismerést is megkapta Hollywoodtól, amit az Álomgyáron kívül eső alkotások „remélhetnek”: amerikai remake is készült belőle. Bármennyire is szeretjük Bryan Cranstont és Kevin Hartot színészekként, az ő duójuk nem érhet fel az eredeti Életrevalók-pároshoz.

Ez alatt pedig nyilván François Cluzet-t és Omar Sy-t értjük (akinek az Életrevalók nagyon durván berobbantotta a karrierjét). Bár valószínűleg ők is csak maximum megközelíthetik a való életbeli alteregójukat, azaz a hús-vér embereket, akiket a vásznon megformáltak. Az Életrevalók ugyanis igaz történetet dolgoz fel: Philippe Pozzo di Borgo francia üzletember élete ihlette a filmet. Sajnos azonban az arisztokrata június elején elhunyt. A marokkói Marrákesben érte a halál, 72 éves volt. A hírt Éric Toledano jelentette be:

„Halála ledöbbentett, de főleg hatalmas szomorúsággal töltött el, mert a barátságunk hihetetlenül hosszú volt.”

Philippe Pozzo di Borgóra emlékezve mi újranéztük az Életrevalókat. Közben pedig összegyűjtöttük azt is, hogy festenek most, és hol kötöttek ki a francia film sztárjai a bemutató óta eltelt 12 évben.

François Cluzet
Megnézem
Összes kép (9)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top