Ugyanazt a ruhát viselte a 72 éves Anna hercegnő, mint 27 évesen

Debreceni Andrea | 2023. Június 27.
Sokan lennének boldogok, ha 72 évesen ugyanazokat a ruhákat tudnák hordani, mint amit huszonévesen, ez egészen biztos.

Múlt héten került sor a Royal Ascotra, Nagy-Britannia legnagyobb lóversenyére, ami nem csupán egy átlagos derbinek számít, hanem az év egyik legnagyobb társasági eseményének is. Természeten a királyi család is tiszteletét tette a futamokon, sőt. Volt egy igazán megható pillanat, amikor Károly király szemét elfutották a könnyek, mert egy olyan ló nyert, akit az édesanyja, II. Erzsébet tenyésztett ki.

Ugyanakkor nem ez volt az egyetlen emlékezetes pillanata az idei eseménynek. Anna hercegnő a verseny második napján egy olyan ruhát választott, amit 1978-ban, 27 évesen láthattunk rajta először. A kék, kerek gallérú, gombos darabot akkor vette fel, amikor 45 évvel ezelőtt édesanyjával Botswana elnökét és First Lady-jét, Sir Seretse Khamát és Lady Khamát köszöntötték hivatalos nagy-britanniai látogatásuk során.

Visszafogottan, az említett ruhában (Fotó: Getty Images/PA Images)

Bár akkor a ruha teteje kockás mintázatot kapott, most az egész kék színben pompázott és a hercegnő nagyon odafigyelt a részletekre is. Szintén kék filc kalappal, finom, csepp alakú gyöngyfülbevalóval és krémszínű blézerrel egészítette ki a megjelenését, amire egy bross is került. Az ékszer az Aquamarine Pine Flower tiarából származik, ami az Anyakirálynőé volt, és Anna a hivatalos fogadásokon a mai napig viseli.

2023-ban is mesésen áll rajta ez a darab (Fotó: Getty Images/Mark Cuthbert)

A néhai királynő egyetlen lánya – akárcsak Károly és Katalin – fontosnak tartja a környezet védelmét és a fenntarthatóságot, ezért gyakran jelenik meg olyan kreációkban, amiket valamilyen formában korábban már viselt. Viszont ez a választása minden eddiginél nagyobbat szólt, hiszen ritka, hogy 72 évesen valaki ugyanazt a ruhát tudja viselni, mint 27 évesen.

Íme, közelebbről is (Fotó: Getty Images/ Max Mumby/Indigo)

Anna hercegnő a derbi minden napján jelen volt, többek között ebben a zöld ruhában is feltűnt, ami szintén nagyon jól állt neki.

A hercegnő, akárcsak néhai édesanyja, szereti az élénk színeket (Fotó: Getty Images/Chris Jakcson)

via

Exit mobile version