Mészáros Lőrinc mindenki előtt csókolódzott Várkonyi Andreával

Vad Rózsa | 2023. Szeptember 28.
Mészáros Lőrinc az Alapítvány az Innovatív Oktatásért szakmai konferenciáján tűnt fel.

Az üstökös gyorsaságával Magyarország leggazdagabb emberévé váló, 660 milliárd forintos vagyont összegereblyéző Mészáros Lőrinc támogatja a High-Tech Suli programot (HTS). Mészáros felesége, Várkonyi Andrea az Alapítvány az Innovatív Oktatásért kuratóriumi elnökeként indította útjára a tantermek digitalizációját elősegítő kezdeményezést. A milliárdos öltönyben, felesége fekete ruhában érkezett az ugyancsak a Mészáros nevére írt Magyar Bankholding belvárosi székházának báltermébe.

A pár röviddel érkezése után meg is csókolta egymást.

Várkonyi Andrea, az orvosból lett tévés nyitotta meg a rendezvényt, amiről a Blikk számolt be. 2020-ban indultunk el a High-Tech Suli Programmal. Ne felejtsük el, akkor már nyakig a koronavírus-járvány második hullámában voltunk. A lányom akkor még általános iskolásként távoktatásban tanult annak minden szépségével. Én a szülői oldalról tudom, hogy milyen nehéz volt ez az időszak, együtt írtuk a dolgozatokat és nagyon jó jegyeket szereztünk – villantott emberarcot közönségének a milliárdosfeleség.

A férjemet bizonyos dolgokra nem nehéz rávenni, ezek egyike az adományozás. Úgyhogy megkérdeztem, mit szólna hozzá, ha ebben a szegmensben nyitnánk egy ilyen kaput és valahogy segítenénk az iskolákat. Azt mondta, hogy természetesen, vágjunk bele

 – állította irányba hallgatóságát Várkonyi.

Mészáros és  Várkonyi ezután virágot és emlékplakettet kapott,

utóbbit a gyerekek által is rendszeresen használt lézervágóval készítették, ami a HTS-nek hála minden digitális teremben megtalálható. Horváth Ádám a High-Tech Suli Program szakmai vezetője előadásában a HTS programját ismertette. A tantermek felszerelése és a digitális, az informatikai eszközök biztosítása mellett ösztöndíjjal és továbbképzéssel segítik a tanárokat. Az alapítvány azt várja el az iskoláktól, hogy

legalább heti tizenöt órát tartsanak a digitális teremben,

több tantárgyat is oktassanak ott, illetve osszák meg az óravázlataikat, hogy más intézményekben is ötleteket meríthessenek belőlük. A digitális táblák és a laptopok mellett az iskolák 3D-s nyomtatót, sőt, oktatási célú robotokat is kapnak, amelyek segítségével megismerkedhetnek a diákok a programozással. Várkonyi még elmondta, hogy bővítenék a programot: „jelentős összeggel” újabb pályázati ciklust indítanak, amelynek kidolgozását heteken belül megkezdik.

Exit mobile version