Eszenyi Enikő úgy változott át egy-egy szerep kedvéért, mint a kaméleon

nlc | 2023. Október 18.
A színésznő karrierjének elejéről hoztunk fotókat, mert a '90-es években szinte minden fontos színházi darabban benne volt a keze.

Amikor a TV2 felfedte, hogy kik lesznek a versenyzők a Dancing with the Stars legújabb évadában, sokakat meglepett, hogy Eszenyi Enikő nevét is olvashatták a szereplők között. A színésznő az elmúlt években – a Vígszínházból való hangos távozása után – kerülte a nyilvánosságot, a táncos műsor azonban olyan volt, ami miatt úgy érezte, hogy ideje ismét kamera elé állnia, ezért is vállalta be a csatorna műsorát.

Bár Enikő már hosszú évtizedek óta a szakmában van, valójában kislányként balerinának készült, részben ezért is mondott igent a felkérésre. A színésznő 1983-ban végzett a Színművészeti Főiskolán, és elképzelhetetlenül sok szerepben láthattuk őt. A ‘90-es évektől kezdve pedig rendezőként is megcsillogtatta tehetségét.

Galériánkba ebből az időszakból válogattunk képeket, és többek között egy olyan fotót is találtunk, ahol egykori férjével, Kaszás Attilával látható. A pár 18 év házasság után vált el 2001-ben, de idén márciusban, a férfi halálának évfordulóján így emlékezett meg róla: „Ma van Attila születésnapja! Hiányzik mindennap!” 

Eszenyi Enikő és Kaszás Attila

Korábbi férjével, Kaszás Attilával a főiskolán szerettek egymásba (Fotó: Fotocentral/Ilovszky Béla)

Eszenyi Enikő és Igó Éva

Igó Évával a színpadon (Fotó: Fotocentral/Ilovszky Béla)

eszenyi-rudolf-peter

A Szent Johanna c. előadásban Rudolf Péterrel. A színész vette át a helyét a Vígszínház igazgatói posztján (Fotó: Fotocentral/Ilovszky Béla)

Eszenyi Enikő Hirtling István

Hirtling Istvánnal (Fotó: Fotocentral/Ilovszky Béla)

Eszenyi Enikő és Alföldi Róbert

Egy zuglói, régen bezárt moziban forgatták Eszenyi Enikő e.Tangó című albumának klipjét (Fotó: Fotocentral/x Archívum Story-Best)

Eszenyi Enikő

Ez is a forgatáson készült (Fotó: Fotocentral/x Archívum Story-Best)

eszenyi-kern

Kern Andrással is dolgoztak együtt (Fotó: Fotocentral/Steindl Gabriella)

 

Exit mobile version