Ezek a sztárok nem hagyják a vagyonukat a gyerekeikre

nlc | 2023. November 03.
Akad, aki nem hisz az egyik generációról a másikra való öröklésben, más pedig egyenesen visszataszítónak tartja, hogy a gyerekeire hagyja majd a vagyonát.

A 80 éves Mick Jagger néhány hete a Wall Street Journalnak adott interjújában beszélt arról, hogy 500 millió dolláros vagyonát nem szándékozik nyolc gyermekére hagyni, véleménye szerint ugyanis nincs szükségük erre a pénzre ahhoz, hogy jól éljenek, az örökségét ezért inkább jótékony célra fordítaná. Nem ő azonban az egyetlen dúsgazdag világsztár, aki hasonlóképp vélekedik ebben a kérdésben. És hogy kik azok? Kattints az alábbi galériára, és megtudod:

Simon Cowell és családja

„Valakire ráhagyom a pénzem. Valószínűleg jótékonysági szervezetekre, gyerekekre és kutyákra. Nem hiszek az egyik generációról a másikra való öröklésben. Az örökségednek annak kell lennie, hogy remélhetőleg elegendő embernek adtál lehetőséget, amit a javukra fordíthatnak, és időt szántál arra, hogy megtanítsd nekik, amit tudsz” – vallja Simon Cowell, akinek egy vér szerinti és egy adoptált fia van. (Fotó: Axelle/Bauer-Griffin/FilmMagic)

Daniel Craig

„Nem akarok nagy összegeket hagyni a következő generációra. Szerintem az öröklés eléggé visszataszító. Az én filozófiám az, hogy szabadulj meg tőle, vagy osztogasd el, mielőtt elmész” – fogalmazott egy interjújában Daniel Craig. A szerény körülmények között felnőtt színész azt vallja, hogy két lányának is keményen meg kell dolgoznia mindenért, ezért nem hagyja rájuk a vagyonát. (Fotó: Cindy Ord/Getty Images)

Gordon Ramsay és lánya, Holly Ramsay

Gordon Ramsay ötgyermekes apa, aki azt szeretné, ha fiai és lányai maguk építenék fel a saját birodalmukat, úgy, ahogy ő is tette. Bár segíti, azonban elkényeztetni nem akarja őket. „Az egyetlen dolog, amiben megegyeztem Tanával, hogy kifizetem a 25 százalékos kauciót a lakásukra, de nem az egész lakást” – nyilatkozta egy alkalommal a sztárszakács. (Fotó:David M. Benett/Dave Benett/Getty Images)

Andrew Lloyd Webber és lányai, Imogen Lloyd Webber és Isabella Aurora Lloyd Webber

„A munkamorálról van szó - egyáltalán nem hiszek az örökölt pénzben. Nem támogatom, hogy a gyerekek hirtelen sok pénzt kapjanak, mert az nem ösztönzi őket munkára” - fejtette ki egy alkalommal Andrew Lloyd Webber, miért nem hagyja a vagyonát öt gyermekére. (Fotó: David M Benett/Dave Benett/Getty Images)

50 cent

50 cent és fia, Marquise kapcsolata már hosszú ideje megromlott, a rapper ezért azt tervezi, hogy kizárja őt a végrendeletéből. (Fotó: Profimedia)

Jackie Chan

„Ha alkalmas rá, meg tudja keresni a saját pénzét. Ha nem, akkor csak az enyémet fogja pazarolni” – vallja Jackie Chan, aki szintén nem szándékozik gyermekeire, Jaycee-re és Ettára hagyni a vagyonát. (Fotó: Profimedia)

George Lucas és fia, Jett Lucas

George Lucasnak három adoptált és egy vér szerinti gyermeke van, 5,1 milliárd dolláros vagyonát azonban nem hagyja rájuk, ehelyett jótékony célokra szeretné majd fordítani. (Fotó: Axelle/Bauer-Griffin/FilmMagic)

Ashton Kutcher és Mila Kunis

Ashton Kutcher és Mila Kunis gyermekei, Wyatt és Dimitri nem öröklik majd a szüleik vagyonát. A sztárpár ugyanis úgy véli, ezzel motiválhatják őket arra, hogy a maguk erejéből teremtsenek olyan vagy ahhoz hasonló körülményeket, melyekhez hozzászoktak. Kutcher és Kunis a vagyonukat jótékony célokra szeretnék felajánlani, ha egyszer eljön az ideje. (Fotó: Profimedia)

via 1, 2

Exit mobile version