nlc.hu
Sztárok

Sztárok és gyerekeik közös filmben

Alma és a fája: 10 világsztár, aki a gyerekével játszott közös filmben

A világhírű színészek gyerekei gyakran követik – vagy legalábbis próbálják követni – szüleiket a pályán. És bizony nem ritkaság az sem, amikor úgy alakul, hogy közös filmekben szerepelnek felmenőikkel.

Angelina Jolie & Vivienne Jolie-Pitt

Angelina Jolie akkor 5 éves lánya, Vivienne Jolie-Pitt a Demóna első részében alakította a gyermek Csipkerózsikát. A szereplőválasztás voltaképpen „kényszermegoldás” volt, ugyanis a Vivienne-korabeli gyerekek annyira félelmetesnek találták Jolie-t Demóna jelmezében és sminkjében, hogy a közelébe sem mertek menni, épp ezért végül a saját lányával forgatta le a jelenetet, aki nem riadt meg tőle a szarvak és a kontaktlencse ellenére sem. 

Angelina Jolie éd Vivienne Jolie-Pitt

Angelina Jolie és Vivienne Jolie-Pitt (Fotó: Profimedia)

Meryl Streep és Mamie Gummer

Mamie Gummer három filmben is szerepelt édesanyja, Meryl Streep oldalán. A Féltékenység, illetve az Este című produkciókban csak kisebb szerepekben bukkant fel, a 2015-ös Ricki and the Flash című tragikomédiában viszont a főszereplő anyát és lányát formálták meg, a cselekmény az ő kapcsolatukra koncentrált. Mamie a Varietynek utóbb úgy nyilatkozott, nem érzett nyomást, amiért háromszoros Oscar-díjas édesanyjával kellett együtt dolgoznia.

Meryl Streep és Mamie Gummer

Meryl Streep és Mamie Gummer (Fotó: Profimedia)

Will Smith és Jaden Smith

Will Smith és a fia, Jaden Smith két alkalommal is játszhattak már apa-fiú párost a mozivásznon. Először A boldogság nyomában című drámában, melynek forgatásai idején Jaden még csak 7 éves volt. Második közös filmjük a 2013-as A Föld után volt.

Will Smith és Jaden Smith

Will Smith és Jaden Smith (Fotó: Profimedia)

Johnny Depp és Lily-Rose Depp

Johnny Depp és lánya, Lily-Rose Depp két Kevin Smith-filmben szerepeltek közösen: a True North-trilógia 2014-ben bemutatott első részében, az Agyarban, majd a két évvel később készült Yoga Hosers című második részben. Ezzel azonban még nem volt vége a családi összefonódásoknak, ugyanis mindkét filmben feltűnt a rendező lánya, Harley Quinn Smith is.

Harley Quinn Smith, Johnny Depp és Lily-Rose Depp (Fotó: Profimedia)

Harley Quinn Smith, Johnny Depp és Lily-Rose Depp (Fotó: Profimedia)

Tom Hanks, Colin Hanks és Chet Hanks

Colin Hanks első szerepét az 1996-os Nyomul a banda című vígjátékban kapta, mely egyben édesapja, Tom Hanks rendezői debütálása is volt. 12 évvel később újra együtt forgattak A tökéletlen trükk című filmben, melyben Colin a főszereplőt, Tom pedig az ő apját játszotta el. Tom Hanks második fiával, Chettel is szerepelt már közösen, mégpedig A Greyhound csatahajó című akciófilmben.

Colin Hanks és Tom Hanks

Colin Hanks és Tom Hanks (Fotó: Profimedia)

Robin Williams és Zelda Williams

A 2004-es Így nőttem fel című filmben apa-lánya duót alakított Robin Williams és második házasságából született lánya, Zelda Williams. A ma már 32 éves Zelda 5 éves kora óta színészkedik, több tucat sorozatban és filmben szerepelt, néhány éve pedig már rendezőként, producerként és forgatókönyvíróként is tevékenykedik.

Robin Williams, Zelda Williams és Anton Yelchin

Robin Williams, Zelda Williams és Anton Yelchin (Fotó: Profimedia)

Melanie Griffith és Dakota Johnson

Dakota Johnson 10 évesen debütált a filmvásznon, mégpedig az édesanyja, Melanie Griffith főszereplésével készült Tűzforró Alabama című filmben, melyet a színésznő akkori férje, Antonio Banderas rendezett. Két évtizeddel később Griffith játszott el egy kisebb szerepet a Pont az a dal című musical-drámában, melynek viszont Johnson volt a főszereplője.

Melanie Griffith jobbra mellette a padon Dakota Johnson

Melanie Griffith és jobbra mellette a mosolygós kislány Dakota Johnson

Kurt Russell és Kate Hudson

Kate Hudsonnak ugyan nem Kurt Russell a biológiai apja, azonban 4 éves kora óta jelen van az életében, így a színésznő apjaként tekint rá. 2016-ban a Mélytengeri pokol című filmben szerepeltek közösen. A Deepwater Horizon olajfúrótorony katasztrófájáról készült alkotásban Hudson Russell egyik munkatársának feleségét formálta meg.

Kate Hudson és Kurt Russell

Kate Hudson és Kurt Russell (Fotók: Profimedia)

Michael Douglas, Kirk Douglas és Cameron Douglas

A Túl nagy család című film nem csupán két, de három generációt hozott össze. A 2003-ban bemutatott dráma a néhai Kirk Douglas egyik utolsó szerepe volt. Kirk Douglas, a fia, Michael Douglas és az ő fia, Cameron Douglas apát, fiát és unokát alakított. Ez azonban nem minden, ugyanis  Diana Douglas, Michael Douglas édesanyja és Kirk volt felesége játszotta Kirk filmbeli karakterének nejét. Joel Douglas, Kirk és Diana második fia pedig a film társproducere volt.

Michael Douglas, Kirk Douglas és Cameron Douglas

Michael Douglas, Kirk Douglas és Cameron Douglas (Fotó: Profimedia)

Sean Penn, Dylan Penn és Hopper Penn

A tavaly bemutatott Flag Day című drámában a rendező-főszereplő Sean Penn karakterének két gyermekét a saját lánya és fia, Dylan és Hopper Penn alakítja. Az alkotás vegyes fogadtatásban részerült. Sean Penn a Deadline Hollywoodnak adott interjújában elmondta: eredetileg csak játszani akart a filmben, azonban amikor nem találták meg a megfelelő rendezőt, végül elvállalta ezt a feladatot is.

Sean Penn és Dylan Penn

Sean Penn és Dylan Penn (Fotó: Profimedia)

(Források: SheKnows, Women’s Health)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top