Sztárok, akik kérvényezték az idő előtti nagykorúsításukat

nlc | 2024. Január 10.
A családi hátterük miatt nem vártak tovább azzal, hogy a saját kezükbe vegyék az életük irányítását, ezért fordultak a bírósághoz.

A gyerekszínészek élete nem könnyű, főleg akkor, ha az a fajta hátszél sincs meg, amit egy jól működő család biztonsága tud adni. Erről a következő sztárok tudnának mesélni, akik épp amiatt vállalták a nagykorúsítás procedúráját, mert úgy érezték, magukban jobban boldogulnának, mint szüleik segítségével.

Macaulay Culkin

Macaulay Culkin történetét senkinek nem kell bemutatni. A Reszkessetek, betörők! sztárjának nem volt egyszerű gyerekkora, a szülei verbálisan bántalmazták, majd amikor a válás után gyerekfelügyeleti csatába kezdtek, úgy döntött, ő vet véget ennek. Jó oka volt rá: anyja és apja is csak azért akarták megszerezni a felügyeleti jogot, hogy Culkin vagyona felett rendelkezzenek. Ebből lett elege, és 15 évesen függetlenítette magát tőlük. (Fotó: Profimedia)

Drew Barrymore

Drew Barrymore 14 éves volt, amikor emancipálódott az édesanyjától, mert a nő nem volt jó szülői minta. Többször vitte szórakozni a színésznőt, mint ahányszor iskolába, és az ellen sem tett semmit, hogy a kamaszodó lánya alkohol- és drogfüggő volt. A 14 éves Drew felismerte, hogy ez így nem mehet tovább, és kérvényezte a nagykorúsítását, amit egyébként az anyja is támogatott. (Fotó: Profimedia)

Ariel Winter

„Megtettem, amit meg kellett tennem magamért” – nyilatkozta a Modern család sztárja, Ariel Winter, amikor az idő előtti nagykorúsítás mellett döntött. Winter 14 éves volt, amikor a gyermekvédelem elvette őt az anyjától bántalmazás miatt. Akkor a nővére, Shanelle Gray lett a törvényes gyámja, 17 évesen azonban úgy döntött, ideje, hogy a saját ura legyen. (Fotó: Profimedia)

Courtney Love

Courtney Love a szülei hanyagságára hivatkozva nyújtotta be 16 éves a kérelmet, hogy a bíróság nagykorúnak ítélje. Életrajzi könyvében azt írta, hogy ezt követően az örökségéből élt, majd mielőtt betört a zeneiparba, sztriptíztáncosként dolgozott. (Fotó: Profimedia)

Rose McGowan

Rose McGowan egy szektavezető apától született, a színésznő éveken át járta a világot a családjával, mígnem egy nap megelégelte a dolgot. 15 évesen, arra hivatkozva, hogy neki kell kezében tartania a saját életét, kezdeményezte a nagykorúsítását, ami után egy évig hajléktalanként élt, mert se pénze, se lakása nem volt. (Fotó: Profimedia)

Jena Malone

Jena Malone 15 évesen fordult a bírósághoz, miután az anyja elpazarolta a pénzét, sőt, a főiskolai alapjához is hozzányúlt. A színésznő egyébként már 14 éves kora óta egyedül élt, és már a nagykorúsítása előtt is rendelkezett bírói végzéssel, ami megakadályozta, hogy az anyja akarata ellenére Las Vegasba költöztesse. (Fotó: Profimedia)

Exit mobile version