Sztárok, akik épp befutottak volna, mikor kettétört a karrierjük

R. V. | 2024. Február 26.
Van, aki csak egy rossz döntést hozott, míg másoknak a tarthatatlan viselkedése vezetett odáig, hogy többé nem tartozik Hollywood krémjéhez.

Ezer olyat láttunk már, hogy egy színész éppen az áttörés küszöbén legyen. Vagy azért, mert ez az első igazán meghatározó szerepe, vagy mert a tévés berkekből végre sikerült filmekben is bizonyítania. Akárhogy is, de úgy néz ki, végre befutott. És akkor óriásit bukik. Gyorsan, hatalmasat és nagyon magasról. Az alábbi színészekkel pontosan ez történt: éppen megízlelhették a siker édes ízét, mikor kudarcot vallottak.

Percy Hynes White nlc

Percy Hynes White lehetett volna Hollywood új fiú üdvöskéje, miután Jenna Ortegával kézenfogva berobbantak két éve a Wednesdayjel. Tavaly januárban azonban szexuális bántalmazással vádolták meg, melynek következtében állítólag kiírták a sorozat második évadából. (Fotó: Profimedia)

Matthew Fox nlc

A Lostnak köszönhetően Matthew Fox hatalmas név lett a 2000-es években, a sorozat vége után pedig a filmek világába is igyekezett betörni. Úgy tűnt, sikerrel jár: többek között Brad Pitt oldalán szerepelt a Z-világháborúban 2013-ban. Azonban állítólag megvert egy buszsofőrt, ittasan vezetett, és a Lostbéli kollégája, Dominic Monaghan egyenesen azt nyilatkozta róla, hogy nem egy nőt ütött már meg. Fox az ittas vezetésen kívül mindent tagadott. A 2015-ös Csontok és skalpok óta nem szerepelt filmben, és sorozatban sem igazán a 2022-es Last Light és 2023-as C*A*U*G*H*T című produkciókon kívül. (Fotó: Profimedia)

Gina Carano nlc

Gina Carano a Deadpoolban, majd A mandalóriban igyekezett betörni a filmbizniszbe, miután profi pankrátorként már szép karriert futott be. Néhány igencsak problematikus posztja miatt (az egyikben ahhoz hasonlította a Republikánus párt támogatását, mintha zsidó lenne a holokauszt idején), kirúgták. Ezután egyedül próbált meg érvényesülni, ám a Terror on the Prairie című filmje leeresztett lufiként landolt a közönség és a kritikusok előtt. (Fotó: Profimedia)

Jennifer Grey nlc

Jennifer Grey esete sajnos a '80-as évek óta tanmeseként szolgál mindenkinek. A Dirty Dancing ikonikus főszereplőjeként azonnal az A-listás sztárok közé lőtt ki, ezután viszont megműttette az orrát. Az arca felismerhetetlenné vált, és ahogy a színésznő fogalmazott: „Egyszerre veszítettem el az identitásomat és a karrieremet.” (Fotó: Profimedia)

Shannen Doherty nlc

Shannen Doherty meghatározó alakja volt a '90-es évek sorozatainak: a Beverly Hills, 90210-nek, később pedig a Bűbájos boszorkáknak. Azonban ahová ment, a dráma és a cirkusz követte őt. A Beverly Hills, 90210 másik sztárja, Tori Spelling bevallottan megkérte a széria producerét, az édesapját, Aaron Spellinget, hogy rúgja ki Shannent, mert képtelenség vele együtt dolgozni - és ez később sem változott. Így a színésznő néhány középkategóriás műsoron kívül nem jutott többé szerepekhez. (Fotó: Profimedia)

T.J. Miller nlc

T.J. Miller, akit a legtöbben Deadpool haverjaként ismernek, akár szupersikeres komikus is lehetett volna. Ha nem bántalmaz egy nőt a #Metoo-mozgalom kellős közepén, és jelent be egy hamis bombatámadást 2018-ban. Ennek következtében az Így neveld a sárkányod 3-ban (amiben Fafejt alakította) újravették Miller már rögzített szövegét, és persze kirúgták a projektből. Azóta két filmje volt, egyik sem kavart nagy port. A stand up karrierjét még folytatja.(Fotó: Profimedia)

Ansel Elgort nlc

Ansel Elgort a Nyomd, bébi, nyomddal Hollywood nagy reménysége lett, azonnal A-listás sztárrá avanzsálva. Ám 2020-ban szexuális erőszakkal vádolták, először csak egy, később több nő is. Ennek következtében az akkoriban debütáló West Side Story promóciójából szinte teljesen kimaradt. Azóta pedig csak a Tokyo Vice című sorozatban bukkant fel, és úgy néz ki, nincsenek készülőben lévő projektjei. (Fotó: Profimedia)

Armie Hammer nlc

Armie Hammer már majdnem örökre belevéste magát Hollywood megkerülhetetlen sztárjai közé az olyan filmjeivel, mint a Szólíts a neveden vagy Az UNCLE embere. Számtalan produkcióhoz aláírt, úgy mint A millió dolláros kém, a Shotgun Wedding Jennifer Lopezzel, vagy Az ajánlat című sorozat. Egytől egyig mindből kirúgták, mikor nyilvánosságra került, hogy kannibálként hivatkozik önmagára. Az ügynöksége és a sajtósa is elengedte a kezét, nem kérték fel egyetlen közelgő produkcióra sem. Jelenleg állítólag a Kajmán-szigetek egy üdülőjében dolgozik. (Fotó: Profimedia)

Jonathan Majors nlc

Jonathan Majors lehetett volna a Marvel nagy megmentője: Kang, a hódító (egy variánsát) olyan zseniálisan formálta meg a Loki sorozatban, hogy az MCU egész jövőjét rá építették. Aztán az egész kártyavár összeomlott, mikor elítélték a barátnője bántalmazásáért, azóta pedig még két nő vádolta meg a színészt. Majorst kirúgták, de hogy valóban kettétört-e a karrierje, azt még egyelőre túl korai megjósolni. (Fotó: Profimedia)

via

Exit mobile version