Civilek, akik megütötték a főnyereményt és királyi családokba házasodtak

nlc | 2024. Március 14.
Van, aki szó szerint értelmezi a mondást, hogy élete párját a fehér lovon érkező herceg személyében kell keresnie. Na jó, ló nem mindig szerepel a történetben.

A királyi családok tradíciói szerint a kékvérű leszármazottjaik elvileg csak hozzájuk hasonló, rangos felmenőkkel rendelkező párt választhatnának maguknak, az élet azonban meglepően sokszor másképp hozza.

Így lett svéd herceg a személyi edzőből

Nem kell hosszan keresgélnünk, hogy olyan királyi vagy hercegi párra bukkanjunk, amelynek egyik tagja nemesi rang nélkül jött a világra. II. Erzsébet egykori királyné unokái közül például mindenki hétköznapi férjet vagy feleséget választott magának, de Európán kívül is több példát látunk erre.

A japán császár legidősebb lánya, Mako még azt is vállalta, hogy megfosszák hercegnői címétől, csak hogy hozzámehessen a szerelméhez, akinek családja még anyagi vitába is keveredett az uralkodóval a többször is elhalasztott esküvőjük előtt. A frigyre azóta sor került, Mako pedig New Yorkba költözött és bérelt lakásukból, tömegközlekedéssel jár be nap mint nap a munkahelyére.

foldi halandok kiralyi csaladban (1)
foldi halandok kiralyi csaladban (3)
foldi halandok kiralyi csaladban (5)
foldi halandok kiralyi csaladban (2)
foldi halandok kiralyi csaladban (4)

Nyitókép: imdb.com

Exit mobile version