A ma 65 éves Emma Thompson bebizonyította, hogy igazi kaméleon

R. V. | 2024. Április 15.
El sem hiszed, de Emma Thompson éppen ma ünnepli a 65. születésnapját. Ennek alkalmából a legikonikusabb szerepei felidézésével köszöntjük a színésznőt.

Emma Thompson kétszeres Oscar-díjas színésznő, akit emellett A legjobb forgatókönyv kategóriában is jelöltek (az Értelem és érzelemért, melynek főszerepéért vitte haza a második aranyszobrát). Nemcsak Jane Austent, de Shakespeare ikonikus alakjait is életre keltette, a gyerekek pedig Nanny McPhee-ként vagy Trelawney professzorként találkozhattak vele először. Nélküle igazából nincs karácsony, miközben az angol színház és filmek megkerülhetetlen alakja. 

Az évek során közel 100 filmszerepe volt, pedig idén még csak a hatvanötödik születésnapját ünnepli. Ennek alkalmából az alábbi galériában visszatekintettünk kimagasló karrierjére. Összegyűjtöttük a legemlékezetesebb szerepeit, melyek során számtalanszor bebizonyította, micsoda kaméleon.

Íme, Emma Thompson legikonikusabb alakításai

meghalsz újra nlc

Egyik első komolyabb szerepei között található a Meghalsz újra című thriller, amit 1991-ben forgattak akkori párjával, Kenneth Branagh-val. (Fotó: Profimedia)

szellem a házban nlc

Az 1992-es Szellem a házbanért Emma Thompson elnyerte élete első Oscar-díját. (Fotó: Profimedia)

sok hűhó semmiért nlc

Az 1993-as Sok hűhó semmiértben Beatrice-t alakította. (Fotó: Profimedia)

napok romjai nlc

Ugyanebben az évben a Napok romjaiért ismért Oscarra jelölték.(Fotó: Profimedia)

értelem és érzelem nlc

Bár 1995-ben, 36 évesen túl idősnek tartották a szerephez, mégis ő alakította Elinort az Értelem és érzelemben. Ez hozta el számára a második Oscar-szobrát. (Fotó: Profimedia)

a nemzet színe-java nlc

1998-ban John Travolta oldalán szerepelt A nemzet színe-javában. (Fotó: Profimedia)

igazából szerelem nlc

2003-ban (majd azóta minden karácsonykor) megríkatott mindenkit az Igazából szerelemmel. (Fotó: Profimedia)

harry potter nlc

A rá következendő évben pedig először keltette életre a Roxfort jóslástantanárát, Trelwaney professzort a Harry Potter és az azkabani fogolyban. (Fotó: RTL Sajtóklub)

nanny mcphee nlc

A 2000-es évek elején Emma Thompson célközönsége a gyerekek lettek: 2005-ben az ő tolmácsolásában adaptálták nagyvászonra a Nanny McPhee - A varázsdadát. (Fotó: Profimedia)

egy lányról nlc

2009-ben végre nem maszkírozták el: az Egy lányrólban ő alakította az iskolaigazgatót. (Fotó: Profimedia)

men in black 3 nlc

A Men in Black harmadik részében, ami 2012-ben debütált, Will Smith karakterének főnökét, O ügynököt alakította. (Fotó: Profimedia)

banks úr megmentése nlc

A Banks úr megmentésében Emma Thompson a Mary Poppins-könyvek szerzőjét, P.L. Traverst formálta meg. (Fotó: Profimedia)

bridget jones babát vár nlc

A 2016-os Bridget Jones babát várban Thompsonnak köszönhettük a film legviccesebb beszólásait. Nem meglepő hát, hogy az újonnan bejelentett negyedik részben ő is visszatér. (Fotó: Profimedia)

minden jót leo grande nlc

A Minden jót, Leo Grande 2022 egyik legnagyobb port kavart filmje lett a középkorú nőről, aki elhatározta, hogy életében először orgazmusa lesz. (Fotó: Profimedia)

matilda nlc

Legutoljára 2022-ben láthattuk Emma Thompsont, legutóbbi filmje a Matilda volt. Igen, a fotón ő szerepel mint Agatha Trunchbull. (Fotó: Profimedia)

Exit mobile version