Magyar sztárok, akik ledobták a textilt a színpadon

D. A. | 2024. Május 22.
Bár a legtöbb ember számára a nyilvános meztelenkedés egyszerűen elképzelhetetlen, ha művészetről van szó, színészeink nem ismernek lehetetlent.

A meztelenkedés sok esetben még mindig tabutéma, de azért az a fajta prűdség, ami mondjuk évtizedekkel ezelőtt jellemezte az ilyen jellegű előadásokat, már a múlté. Több olyan darabot is láthattunk az elmúlt években, ahol színészeink és színésznőink úgy döntöttek, megéri a szerep kedvéért megválni ruháiktól. Őket gyűjtöttük most egy galériába, íme!

Hegedűs D. Géza

Hegedűs D. Géza rutinos vetkőző, az 1985-ös Találkozás volt az első alkalom, amikor lemeztelenedett, majd 2001-ben a Nórában, 2006-ban pedig A kék madárban dobta le a ruháit. (Fotó: Fotocentral/Olajos Piroska)

Péterfy Bori

Péterfy Bori sem pironkodott, amikor A jég című előadás közben vetkőznie kellett. A darabban egy orosz prostituáltat alakított, emiatt volt szükséges megválni a kosztümjétől. (Fotó: Fotocentral/Olajos Piroska)

Szabó Győző

Szabó Győző az Alul semmi c. darabban dobta le a textilt, hiszen az egész történet arra épül, hogy néhány férfi összeáll, hogy pénzkeresési céllal férfi sztriptízt mutassanak be. (Fotó: Fotocentral/Trenka Attila)

Jaskó Bálint

A hatos fogat egyik tagja Jáskó Bálint is, akiről az elmúlt időszakban főleg a Hazatalálsz rosszfiúja kapcsán hallhattunk. (Fotó: Fotocentral/Trenka Attila)

Gubás Gabi

Gubás Gabi a Tizenegy perc című darabban alakított prostituáltat, ezért szabadult meg a ruháitól a színpadon. Akkor elmondta, hogy tudatosan készült arra, hogy meztelenkednie kell, de nem bánta meg, az egyik kedvenc munkája volt karrierje során. (Fotó: Fotocentral/Trenka Attila)

Varga Ádám

Az Equus című darabot sokszor emlegetik a meztelenség kapcsán, hiszen az intimitás a fő csapásvonala a történetnek. Ebben vetkőzött le Varga Ádám, akit egyáltalán nem zavart, hogy több száz néző előtt kellett anyaszült meztelenül játszania. (Fotó: Fotocentral/Trenka Attila)

Zsótér Sándor

Zsótér Sándor színészként és rendezőként is szívesen nyúl a vetkőzés eszközéhez, ha azt a mondanivaló megkívánja. (Fotó: Fotocentral/Birton Szabolcs)

 

Exit mobile version