„A művészeket az életükben is kéne méltatni, nem csak miután az véget ér…” – Kamarás Iván megrázó szavai Tompos Kátya haláláról

F. B. | 2024. Június 04.
Hosszan tartó betegség után péntek hajnalban elhunyt Tompos Kátya. Kamarás Iván a Mokka műsorában emlékezett meg róla.

Kamarás Iván jó barátja volt Tompos Kátyának, főiskolás kora óta ismerte a Jászai Mari-díjas színésznőt. Számos alkalommal volt szerencséje egy színpadon állni vele, többek között az Egy fess pesti este című előadása alkalmával is. A TV2 sztárja a Mokkában beszélt kollégája elvesztéséről és a színészek megbecsülésének kérdéséről. 

Fotó: TV2

Halandóságunkra is emlékeztet bennünket, azért is ilyen megrázó. Felmerül, hogy az embert és a művészeket, egymást az életünkben is kéne méltatni, nem pedig miután az egyszer csak véget ér. Ezek merültek föl bennem. Hihetetlen tehetséggel volt megáldva, bármiben otthon volt

– fejtette ki a színész, aki azt is elárulta, hogy ő maga milyennek látta a május 31.-én elhunyt színésznőt, akiről egy nyilvános gyertyagyújtás keretében is megemlékeznek.

„Nem sok olyan színész van, aki minden területen meg tudja állni a helyét. Úgy, hogy sallangok, manírok nélkül. Angyali teremtmény volt. (…) A saját édesanyám is elsírta magát. Tudtam, hogy nincs jól, de úgy gondoltuk, majd, majd… Küzdött az utolsó pillanatig” – árulta el. 

Exit mobile version