Bad Boys akkor és most: Ennyit változtak a rosszfiúk közel 30 év alatt

R. V. | 2024. Június 11.
Most, hogy kijött a Bad Boys – Mindent vagy többet, Will Smith és Martin Lawrence zsarupárosa immár a negyedik felvonás óta szívják egymás vérét.

1994-ben Michael Bay egy zseniális fogással Martin Lawrence-t és Will Smith-t castingolta készülő filmjébe, a Bad Boys – Mire jók a rosszfiúk?-ba. Egy még zsenibb húzással pedig arra biztatta a vígjátéki háttérből érkező színészeit, hogy bátran improvizáljanak szinte minden jelenetben. Így mikor egy évvel később a rendőrpárosról szóló akcióvígjáték debütált a mozikban, a nézőket azonnal megvették a rosszfiúk (a kritikát nyilván kevésbé). 

Fotó: InterCom

Ez pedig elég volt ahhoz, hogy Martin Lawrence és Will Smith közel 30 évvel később már a Bad Boysnegyedik részével rukkoljanak elő. Ugyan időközben történt egy rendezőváltás (az Adil & Bilall nevű direktorpáros vezényelte a harmadik és negyedik felvonásokat), de Mike és Marcus újra száguldoznak, lövöldöznek és szájkaratéznak. A Mindent vagy többet alcímű rész június 6-ától látható a mozikban. Alább pedig összehasonlítottuk, mennyit változtak a Bad Boys-sorozat legfontosabb karakterei az évek során. 

Mutatjuk!

will smith bad boys nlc

1995-ben a Bad Boys - Mire jók a rosszfiúk?-ban így ismertük meg Will Smith karakterét, Mike Lowrey-t. (Fotó: Profimedia)

will smith bad boys 4 nlc

Legyünk őszinték, hősünk nem sokat változott: 29 évvel később így fest a Bad Boys - Mindent vagy többetben. (Fotó: InterCom)

martin lawrence bad boys nlc

Emlékszel, mennyire cingár volt Martin Lawrence, mikor először láttuk őt Marcus Burnettként? (Fotó: Profimedia)

martin lawrence bad boys 4 nlc

A negyedik részre az ő karaktere sem sokat változott, bár tény, hogy ma már úgy pörgeti maximumon az akciózást Lawrence, hogy a jövőre ünnepli a 60. születésnapját. Menő! (Fotó: InterCom)

Joe Pantoliano bad boys 2 nlc

Bár Joe Pantoliano Howard kapitánya az első felvonás óta a körmére néz Mike-nak és Marcusnak, ezt a fotót most a Bad Boys - Már megint a rosszfiúk című második részből hoztuk. (Fotó: Profimedia)

Joe Pantoliano bad boys 4 nlc

Ahogy az az előzetesből is kiderül, a Mindent vagy többet minden eddiginél központibb szerepbe helyezi a kapitányt. Igen, még a Mindörökké rosszfiúkban történtek után is. (Fotó: Profimedia)

Theresa Randle bad boys nlc

Marcus feleségét Theresa Randle alakította már 1995-ben is. (Fotó: Profimedia)

Theresa Randle bad boys 3 nlc

Azonban a színésznő csak három rész erejéig volt a rosszfiúk csapatának tagja, a Mindent vagy többetre lecserélték. (Fotó: IMDb)

Tasha Smith bad boys 4 nlc

Theresa Randle helyét Tasha Smith vette át a negyedik részben, és bár megtévesztően Will Smith mellett áll a fotón, még mindig Martin Lawrence karakterének feleségéről van szó. (Fotó: Profimedia)

dennis mcdonald bad boys 2 nlc

A Bad Boys 2 egyik legikonikusabb jelenetévé avanzsált az a pár perc, amikor Marcus és Mike a szerencsétlen Reggie-t vallatják, akinek annyi a bűne, hogy randizni szeretné vinni Marcus lányát. Akkor még nyilván nem gondolták, a Reggie-t alakító Dennis McDonald meg pláne nem, hogy a srác a harmadik és negyedik részben is visszatér majd. (Fotó: IMDb)

dennis mcdonald bad boys 4 nlc

Reggie-re tehát a Bad Boys 4-ben is jut némi reflektorfény, Dennis McDonald pedig ezúttal nem egy 30-nak kinéző 15 éves culát alakít személyében, hanem egy tengerészgyalogos édesapát. (Fotó: Sony Pictures)

Exit mobile version