50 éve van együtt a feleségével Várkonyi András

M. P. | 2024. Június 20.
A Barátok közt egykori sztárja, Várkonyi András fél évszázada van együtt feleségével és bizony keresztül mentek mindenen, jóban és rosszban egyaránt!

A Barátok közt egykori sztárja mögött gazdag múlt áll a szakmajában és a magánéletében is. Élete legnagyobb fájdalmán azonban soha nem fogja túltenni magát, erről is beszélt nemrég a Bestnek.

Fotó: Olajos Piroska

Fél évszázada vannak együtt a feleségével, és a színész bevallása szerint ez sokkal inkább a felesége érdeme, mintsem az övé. A színész úgy fogalmazott, a felesége a motorja az egész családnak.

A színész így emlékezett vissza a kezdetek kezdetére:

„Mielőtt megnősültem, négy évig vidéken, Békéscsabán és a Kaposváron voltam színész. Egy idő után magányosnak éreztem magam. Gondoltam, jó lenne már révbe érni. Marit ismertem, tetszett nekem, hívogattam telefonon. Sokáig lepattintott, majd látta a televízióban az egyik kaposvári színházi előadásunkat, és utána felhívott. Így kezdődött… Az esküvőt is én forszíroztam. A feleségem fiatal volt, féltette a szabadságát. Úgy gondolta, a házasság kötöttségekkel jár, ráér még erre. De aztán beadta a derekát.  Egyetlen percig sem bántuk meg soha, hogy ötven éve összekötöttük az életünket.”

A boldogsága mellé sajnos fájdalom is vegyül, ugyanis volt  pár év az életében, amikor egymás után három családtagját is elveszítette a színész. A 39 éves színésznő lányát, az öccsét és az édesapját. 

Várkonyi András úgy gondolja, hogy ezeken a traumákon túllépni sok tanulással, sok munkával, lehet csak, mégpedig azért, hogy ne legyen idő, energia gondolkodni.  

Természetesen a színész visszaemlékezett arra is, amikor a a Barátok közt Vili bácsija volt és a képernyőn mindenki őt és Magdi anyust nézte a tévében. 20 évig tartott ez a „házasság” közte és Fodor Zsóka között (természetesen csak a sorozatban).

És habár éveken át együtt dolgoztak Fodor Zsókával, mégis felreppent a hír, hogy már nem beszélnek egymással a színészek. Várkonyi András erre így választolt:

„Zsóka kétszer is súlyos szakmai hibát vétett.  Konkrétan nem jött el a fellépésünkre, az elsőt elnéztem neki, a másodikat nem.”

-fogalmazott tömören a színész.

 

Exit mobile version