A 87 éves Pásztor Erzsi nehezen viseli a kánikulát: egyszer azt hitte, a mentő viszi el

M. P. | 2024. Június 20.
Pásztor Erzsi retteg, hogy a nyári szabadtéri előadásain, vajon hogyan bírja majd a forróságot. A színésznő elárulta, nagyon nehezen viseli a forró napokat.

Berobbant a nagy nyári meleg, és van, aki nehezen viseli a hőséget. Köztük van Pásztor Erzsi is, aki ilyenkor igyekszik minél kevesebb alkalommal elhagyni otthonát.

Azonban a kötelesség olykor elszólítja otthonról, nyáron ugyanis négy szabadtéri előadása is lesz, amitől retteg, vajon hogyan bírja majd a forróságot.

A kisgyermekek, az időseket kifejezetten nehezen viselik a kánikulát, de még egy fiatal, egészséges felnőttnek is okozhat kellemetlenséget a forróság. Ilyenkor sok fórumon figyelmeztetnek mindenkit, hogy igyon minél több folyadékot, és ha teheti, maradjanak hűvösebb, jobb esetben a klímás lakásban, így elkerülve a rosszulléteket.

Pásztor Erzsi, Kossuth-, Jászai Mari- és Balázs Béla-díjas színművésznő, érdemes művész, a Soproni Petőfi Színház-, a Turay Ida Színház és a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja igyekszik minél kevesebbet a hőségben tartózkodni, mert rendkívül nehezen viseli a nagy meleget.

„Nem bírom a kánikulát. Hajnalban voltam a fodrásznál, kilenckor már itthon voltam. Nagyon korán kelő vagyok, ezekben az időkben ez pedig kifejezetten a hasznomra válik. Nem okoz gondot reggel hatkor a piacra indulni, ott mindent be tudok vásárolni.” – mondta a művésznő, majd hozzátette, nem véletlen az sem, hogy régen nyáron a színházakban nem voltak előadások, mert azokban az időkben még nem tudták hűteni az épületet.

Azt hittem az előadás végére elvisz a mentő Idén az utolsó fellépésem két hete volt vasárnap, végig ment a klíma, de azt hittem az előadás végére elvisz a mentő.

– Nem lehet kibírni ezt a hőséget, mondta a színésznő.

„A nézőknek sem könnyű, tele volt a színház. Tartok is a nyártól, ugyanis négy szabadtéri előadásom lesz a augusztus végéig bezárólag. Tihanyban két darabot is játszom, reméljük, hogy akkor már nem lesz olyan hőség. Zala megyében, Egerváron van a Turay Ida Színháznak egy játszóhelye, ott szintén két előadásom lesz. Fárasztó lesz, mert messze van, és sajnos a két előadás egy hét különbséggel lesz, így kétszer kell utazni. Éppen ott alhatnék, gyönyörű környék, pazar szállók vannak az erdő közepén, és nagyon jó közönségünk van, imádják a színházunkat. Engem külön, klímás autóval visznek, úgyhogy nincs okom panaszra, még ha jó messze is kell mennünk” – mesélte a színészlegenda. – nyilatkozta Pásztor Erzsi.

Via

Ez is érdekelhet Megnézem

 

Exit mobile version